Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Μία πολύ μεγάλη «φούσκα» έσκασε και αυτό είναι πολύ καλό για τις μετοχές

tags :
UBS: Μία πολύ μεγάλη «φούσκα» έσκασε και αυτό είναι πολύ καλό για τις μετοχές
Tα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και η σταθερότητα του γουάν οδήγησαν στο σκάσιμο της «φούσκας της αρνητικότητας»
Μία πολύ μεγάλη «φούσκα» στις αγορές έσκασε στο «πρόσωπο των αρκούδων», σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της UBS για τις μετοχές, Julian Emanuel.
Και μάλιστα αυτό είναι πολύ καλό για τις μετοχές.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Emanuel στο CNBC, τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και η σταθερότητα του γουάν οδήγησαν στο σκάσιμο της «φούσκας της αρνητικότητας» και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τις μετοχές σημαντικά υψηλότερα εντός του Μαρτίου.
«Βασικά, οι άνθρωποι ήταν αμυντικά τοποθετημένοι εισερχόμενοι στο 2016», εξηγεί ο Emanuel.
«Και ξαφνικά, οι αριθμοί άρχισαν να γίνονται όλο και καλύτεροι».
Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία είχαν επίσης ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του δολαρίου σε υψηλά ενός μήνα στην αγορά συναλλάγματος.
Ο Emanuel επίσης σημειώνει ότι τα στοιχεία για την αγορά εργασίας αποτελούν απόδειξη ότι η αμερικανική οικονομία δεν κατευθύνεται προς ύφεση.
Πάντως, η UBS επισημαίνει ότι μία εκτίναξη των νέων θέσεων εργασίας σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα της τάξης των 350.000 μπορεί να σημάνει συναγερμό, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
Ιστορικά, τέτοιες εκτινάξεις συμβαίνουν κατά τη διάρκεια υφέσεων, όπως συνέβη το 1991, το 2001 και το 2009.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης