Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: H Fed δεν πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε κάποια αλλαγή των επιτοκίων

BofA Merrill Lynch: H Fed δεν πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε κάποια αλλαγή των επιτοκίων
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν αναμένεται να κάνει κάποια κίνηση επειδή «η σκόνη δεν έχει κατακάτσει» από τη σοβαρή αναταραχή στις αγορές κατά τη διάρκεια των πρώτων 7 εβδομάδων του έτους
Στάση αναμονής αναμένεται ότι θα τηρήσει η Fed στη σημερινή συνεδρίασή της, μην προχωρώντας σε κάποια νέα αύξηση επιτοκίων, σύμφωνα με τις περισσότερες προβλέψεις των αναλυτών, αν και οι ίδιοι επισημαίνουν ότι τα στοιχεία της δίνουν το περιθώριο να προβεί σε μία σχετική κίνηση.
Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή η αγορά περιμένει μόλις μία επιπλέον αύξηση επιτοκίων εντός του 2016, και πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Ιουνίου.
Σχεδόν το 76% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal είπαν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Ιούνιο.
«Η Fed δεν πρόκειται να κάνει κάτι ενδιαφέρον», τονίζει ο οικονομολόγος της Bank of America Merrill Lynch, αρμόδιος για θέματα παγκόσμιας οικονομίας, Ethan Harris.
Παρά τη μέτρια ανάπτυξη, την υγιή αγορά εργασίας και την ανάκαμψη του πληθωρισμού, η Fed δεν πρόκειται να κάνει κάποια κίνηση επειδή «η σκόνη δεν έχει κατακάτσει» από τη σοβαρή αναταραχή στις αγορές κατά τη διάρκεια των πρώτων 7 εβδομάδων του έτους, σημειώνει ο Harris.
Οι αξιωματούχοι της Fed συνεδριάζουν σήμερα και αύριο, 15-16 Μαρτίου, με τις επίσημες ανακοινώσεις για τα επιτόκια να αναμένονται σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης