Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Πρωτοφανές! - Το «έξυπνο χρήμα» ξεπούλησε για 8η εβδομάδα μετοχές

BofA: Πρωτοφανές! - Το «έξυπνο χρήμα» ξεπούλησε για 8η εβδομάδα μετοχές
Tα hedge funds, οι θεσμικοί και οι ιδιώτες πελάτες της Bank of America Merrill Lynch καταγράφουν το μεγαλύτερο συνεχές διάστημα πωλήσεων από το Δ' τρίμηνο του 2010
Στην αρχή ήταν 5 εβδομάδες.
Μετά έγιναν έξι συνεχόμενες εβδομάδες.
Έπειτα φτάσαμε στον ασύλληπτο αριθμό των 7 εβδομάδων πωλήσεων, ακόμη και την ώρα που η αγορά κατέγραφε άνοδο 1,1%.
Και τώρα, σε μία πρωτοφανή κίνηση για μία bear market, το «έξυπνο χρήμα», όπως αυτό εκπροσωπείται από τα hedge funds, τους θεσμικούς και τους ιδιώτες επενδυτές της Bank of America Merrill Lynch, εμφανίζεται να έχει προχωρήσει σε πωλήσεις μετοχών για ένα πρωτοφανές διάστημα 8 συνεχόμενων εβδομάδων.
Όπως γράφει η αναλύτρια της τράπεζας, Jill Hall, «την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 1,4%, οι πελάτες της BofAML υπήρξαν καθαροί πωλητές αμερικανικών μετοχών για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα, συνολικού ύψους 1,4 δισ. δολ., γεγονός το οποίο δείχνει ότι αυτοί οι επενδυτές αμφιβάλουν ακόμη για τη βιωσιμότητα του τελευταίου ράλι ανάκαμψης.
Αυτό το διάστημα αποτελεί τη μεγαλύτερη περίοδο πωλήσεων από το Δ' τρίμηνο του 2010, όταν οι πελάτες της τράπεζας πωλούσαν μετοχές για 12 συνεχόμενες εβδομάδες.
Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, και οι τρεις επενδυτικές ομάδες (hedge funds, ιδιώτες και θεσμικοί πελάτες) ήταν καθαροί πωλητές.
Οι καθαρές πωλήσεις αφορούσαν κυρίως μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώθηκαν εισροές».



Ορίστε οι ροές κεφαλαίων έναντι της κίνησης της αγοράς



Κανένα από αυτά τα νέα δεν πρέπει να εκπλήσσει. Ορίστε οι μακροπρόθεσμες ροές κεφαλαίων



Οπότε, καθώς οι έχοντες την πληροφόρηση συνεχίζουν να μην πιστεύουν στο ράλι, ποιος αγοράζει;
Οι συνήθεις ύποπτοι βεβαίως, οι οποίοι επιχορηγούν τις αγορές τους με χρέος.
Οι επαναγορές από εταιρικούς πελάτες μειώθηκαν ελαφρώς την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, κινούμενη στα υψηλά 2 ετών.
Οπότε τι συμβαίνει;
Απλά: όλοι όσοι ρευστοποιούσαν το προηγούμενο διάστημα συνεχίζουν να το κάνουν και μόνο η ΕΚΤ δίνει ζωή στην αγορά εταιρικών ομολόγων υψηλής αξιολόγησης με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Αυτό η μη βιώσιμη κατάσταση «από τη μία τσέπη στην άλλη» θα συνεχίσει μέχρις ότου μία ημέρα οι επαναγορές θα σταματήσουν και αυτό δεν θα συμβεί απλά και ήρεμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης