Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marketwatch: Τέσσερις λόγοι για να επενδύσετε στις βρετανικές μετοχές πριν το δημοψήφισμα για το Brexit

Marketwatch: Τέσσερις λόγοι για να επενδύσετε στις βρετανικές μετοχές πριν το δημοψήφισμα για το Brexit
Το Marketwatch καταγράφει τέσσερις λόγους για τους οποίους η κατάλληλη περίοδος να επενδύσει κανείς στις αγορές είναι η περίοδος πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος
H αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να εντείνεται η νευρικότητα στις αγορές σχετικά με το αποτέλεσμα.
Το Marketwatch καταγράφει τέσσερις λόγους για τους οποίους η κατάλληλη περίοδος να επενδύσει κανείς στις αγορές είναι η περίοδος πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Πρώτον: Αγνοήστε τις δημοσκοπήσεις και επικεντρωθείτε στην καμπάνια
Όπως εξηγεί το Marketwatch, οι υποστηρικτές του Brexit είναι άπειροι και δεν έχουν ιδέα πως να προωθήσουν τις θέσεις τους, ούτε να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για την οικονομία, γεγονός που θα οδηγήσει σε επικράτηση της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Δεύτερον: Εάν απορριφθεί το Brexit, δύο πράγματα θα συμβούν.
Οι αγορές θα καταγράψουν ένα ράλι ανακούφισης και οι επενδυτές θα επαναφέρουν τα χαρτοφυλάκιά τους σε κανονικά επίπεδα.
Τρίτον, ακόμη και αν επικρατήσει το Brexit, η υστερία θα καταλαγιάσει σύντομα.
Τέταρτον, ο FTSE 100 δεν αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς αποτελείται κυρίως απόπ εταιρείες εξόρυξης, φαρμακοβιομηχανίες και τράπεζες, για τις οποίες η Ε.Ε. αποτελεί μια μικρή αγορά.
Η υστερία σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα γίνεται όλο και πιο έντονη τις επόμενες δύο εβδομάδες, ωστόσο για το Marketwatch το αποτέλεσμα που διαφαίνεται είναι η παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν επικρατήσει το Brexit, δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά για τη βρετανική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης