Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Οι επενδυτές του αργού πετρελαίου παίρνουν τις περισσότερες short θέσεις από το 2010

BNP Paribas: Οι επενδυτές του αργού πετρελαίου παίρνουν τις περισσότερες short θέσεις από το 2010
Παρά τα προβλήματα της παραγωγής στη Νιγηρία, δεν βλέπουμε κάποια ένδειξη ελλείψεων σε επίπεδο προσφοράς, αλλά μάλλον το αντίθετο
Η «πλάστιγγα» ανάμεσα στα στοιχήματα για πτώση και για άνοδο του πετρελαίου δεν έχει ξαναπάρει τέτοια «κλίση» προς την αρνητική μεριά από τουλάχιστον το 2010, όταν το Bloomberg ξεκίνησε να συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία.
Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται ξεκάθαρα η απότομη στροφή των επενδυτών προς τοποθετήσεις αρνητικών στοιχημάτων για την πορεία των τιμών του μαύρου χρυσού, έπειτα από την έκρηξη τοποθετήσεων στις αρχές του 2016 στο άλλο άκρο της «πλάστιγγας», την εποχή που οι τιμές είχαν υποχωρήσει κάτω από τα 30 δολ./βαρέλι.



«Αυτή η αρνητική παραμόρφωση που διαμορφώνεται, κινείται σε σχέση με αυτό που παρατηρούμε και στη φυσική αγορά του πετρελαίου», επισημαίνει ο αναλυτής της BNP Paribas, Harry Tchilinguirian.
Μάλιστα, όποιος δει το γράφημα μπορεί πολύ εύκολα να αναρωτηθεί εάν, όπως η παραμόρφωση του Ιανουαρίου προς τα πάνω αποδείχθηκε ορθή, όταν οι τιμές βρίσκονταν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, έτσι και σε αυτή την περίπτωση η αρνητική μεταστροφή αυτής της στρέβλωσης της καμπύλης θα αποδείξει ότι το έξυπνο χρήμα θα είναι και πάλι σωστό.



Βασικά, η BNP Paribas προειδοποιεί ότι «παρά τα προβλήματα της παραγωγής στη Νιγηρία, δεν βλέπουμε στη δομή της καμπύλης, όσον αφορά την πραγματικότητα, κάποια ένδειξη ελλείψεων σε επίπεδο προσφοράς, αλλά μάλλον το αντίθετο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης