Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Αρνητικά θα επηρεαστεί η οικονομία των ΗΠΑ από την απόφαση των Βρετανών υπέρ του Brexit

Danske Bank: Αρνητικά θα επηρεαστεί η οικονομία των ΗΠΑ από την απόφαση των Βρετανών υπέρ του Brexit
Η απασχόληση στις ΗΠΑ θα επηρεαστεί αρνητικά στη μεταποίηση και στον κατασκευαστικό τομέα λόγω του Brexit, ενώ στον τομέα των υπηρεσιών η απασχόληση θα επηρεαστεί μόνον οριακά
Αρνητικά θα επηρεαστεί η οικονομία των ΗΠΑ από την απόφαση των Βρετανών για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., όπως εκτιμά η δανέζικη τράπεζα Danske Bank.
Επισημαίνει, ότι σύμφωνα με το (νέο) βασικό της σενάριο, η Federal Reserve θα απόσχει από αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ για τους ερχόμενους 12 μήνες και η επόμενη αύξηση αυτών θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2017.
Αυτό, θα προσφέρει χρόνο στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αποτιμήσει τις συνέπειες της ψήφου υπέρ του Brexit στην αμερικανική οικονομία.
Όπως εκτιμά η Danske Bank, αυτές αναμένεται να συνίστανται κυρίως σε λιγότερες επιχειρηματικές επενδύσεις και σε βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης εξαγωγών για τις ΗΠΑ, όπου η ιδιωτική κατανάλωση δεν αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαίτερα.
Πάντως, η απασχόληση στις ΗΠΑ θα επηρεαστεί αρνητικά στη μεταποίηση και στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ στον τομέα των υπηρεσιών η απασχόληση θα επηρεαστεί μόνον οριακά.
Η Danske Bank αδυνατεί να προβλέψει το μέγεθος και τη χρονική διάρκεια των αρνητικών επιπτώσεων στις ΗΠΑ από την ψήφο υπέρ του Brexit, στοιχεία που εκτιμά ότι θα διαφανούν στους επόμενους 3-6 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης