Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Μείωση επενδύσεων στη Βρετανία το 2017, λόγω Brexit - Περιορισμένες επιπτώσεις στην Ευρωζώνη

Moody's: Μείωση επενδύσεων στη Βρετανία το 2017, λόγω Brexit  - Περιορισμένες επιπτώσεις στην Ευρωζώνη
Οι βρετανικές επιχειρήσεις αναμένεται να διαθέσουν λιγότερες δαπάνες σε προσλήψεις προσωπικού και επενδύσεις το 2017
H αβεβαιότητα στον απόηχο της επικράτησης του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα επηρεάσει αρνητικά τις επιχειρήσεις, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης Moody's, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι επιπτώσεις για την Ευρωζώνη, θα είναι περιορισμένες. 
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι βρετανικές επιχειρήσεις αναμένεται να διαθέσουν λιγότερες δαπάνες σε προσλήψεις προσωπικού και επενδύσεις το 2017.
Οι επενδύσεις στη Βρετανία αναμένεται να μειωθούν αισθητά έως τα τέλη του 2017, όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης στην τριμηνιαία έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίες.
Η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της οικονομία εκτός της ενιαίας αγοράς θα συνεχίσει να επιβαρύνει τις επενδύσεις των επιχειρήσεων και τις καταναλωτικές δαπάνες,καθώς οι επιχειρήσεις θα περιορίσουν τις προσλήψεις και τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, την ώρα που οι καταναλωτές θα αναβάλλουν μεγάλες αποφάσεις δαπανών, σύμφωνα με τους αναλυτές. 
Στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγεται η αποδυνάμωση της στερλίνας, καθώς σύμφωνα με τη Moody's θα οδηγήσει στην αύξηση των εξαγωγών βραχυπρόθεσμα.
Η Moody's διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις για την οικονομία της Βρετανίας, προβλέποντας αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2016 και 1,2% το 2017.
Όσον αφορά τις επιπτώσεις του Brexitστην Ευρωζώνη, ο οίκος εκτιμά ότι θα είναι περιορισμένες, ωστόσο θα υπάρξει μια μικρή επιβράδυνση του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναμένεται στο +1,5% το 2016 και στο +1,3% το 2017.
Όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία, η Moody΄s εκτιμά ότι το μεγαλύτερο ρίσκο προέρχεται από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, καθώς δεν αποκλείεται να πλήξει την παγκόσμια εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη.
Επίσης, η άνοδος των εθνικιστικών πιέσεις αποτελούν γεωπολιτικό ρίσκο γηια την παγκόσμια ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης