Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: To «ενεργειακό σοκ» της Αμερικής τελείωσε

Deutsche Bank: To «ενεργειακό σοκ» της Αμερικής τελείωσε
Οι αρνητικές επιπτώσεις των χαμηλών τιμών πετρελαίου στον τομέα της ενεργείας έφτασαν στο τέλος τους επισημαίνει ο γερμανικός κολοσσός
«Οι αρνητικές επιπτώσεις των χαμηλών τιμών του πετρελαίου στο τομέα της ενέργειας είναι πίσω μας».
Αυτό αναφέρει ο Torsten Slοk σε e-mail της Deutsche Bank σε e-mail προς τους πελάτες της, με αφορμή τα στοιχεία για την απασχόληση στην Αμερική που ανακοινώθηκαν σήμερα (2/9/2016).
Επίσης ο ίδιος στην ανάλυση του περιλαμβάνει και το παρακάτω γράφημα όπου φαίνεται η απασχόληση και το ποσοστό της ανεργίας στον τομέα της ενέργειας.

To ποσοστό ανεργίας στην εξόρυξη έπεσε στο 5,4%
unnamed

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι η απασχόληση στον τομέα των ορυχείων και την υλοτομία συνέχισε να μειώνεται.
Η απασχόληση μειώθηκε κατά 4.000 τον Αύγουστο, που ήταν η μικρότερη μείωση σε απόλυτους όρους το 2016.
Ωστόσο, η έκθεση επισημαίνει ότι οι απώλειες επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στον τομέα της εξόρυξης, την κατηγορία που περιλαμβάνει τη βιομηχανία πετρελαίου και -πιο συγκεκριμένα- τις γεωτρήσεις πετρελαίου.

«Οι απώλειες θέσεων εργασίας στον τομέα της εξόρυξης επιβραδύνθηκαν τους τελευταίους μήνες, καθώς οι οικονομικοί δείκτες για τη βιομηχανία έχουν δείξει μικτά αποτελέσματα» αναφέρεται στην έκθεση για την απασχόληση στην Αμερική.

Η απασχόληση στην εξόρυξη
Screen Shot 2016 09 02 at 10.02.04 AM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης