Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commonwealth Bank: Απαραίτητη η μείωση στην παραγωγή του πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Commonwealth Bank: Απαραίτητη η μείωση στην παραγωγή του πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα
Εφικτή η συμφωνία για μείωση της παραγωγής του αργού κατά τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Νοέμβριο του 2016
Για άλλη μια φορά, τα μέλη του ΟΠΕΚ απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία είτε για πάγωμα είτε για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Σύμφωνα όμως με ανάλυση της Commonwealth Bank, η αγορά χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα πάγωμα της παραγωγής εάν ο ΟΠΕΚ θέλει να επέλθει ισορροπία.
Στην ίδια ανάλυση επισημαίνεται ότι τα σημερινά επίπεδα παραγωγής του ΟΠΕΚ θα πρέπει να μειωθούν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.
Και αυτό χωρίς να έχει συνυπολογιστεί η αύξησης της αύξηση της παραγωγής από το Ιράν, το Ιράκ, τη Νιγηρία και τη Λιβύη.
«Τα κύρια εμπόδια για μια συμφωνία είναι οι ανοδικοί κίνδυνοι για τη παραγωγή από το Ιράν, το Ιράκ, τη Νιγηρία και τη Λιβύη», αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
«Μαζί, οι τέσσερις χώρες θα μπορούσαν να προσθέσουν περίπου 1,5 εκατ. βαρέλια στην αγορά του αργού, εάν τα σχέδια παραγωγής συνεχίσουν ως έχουν».
Στο πλαίσιο «αν ο ΟΠΕΚ δεν κάνει κάτι για τον έλεγχο της παραγωγής το επόμενο έτος, ο ΟΠΕΚ θα έχει υπερπροσφορά 2,25 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2017».
«Τον Απρίλιο, μια πρόταση για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας απορρίφθηκε διότι η Σαουδική Αραβία ήθελε και τη συμμετοχή του Ιράν» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
Ωστόσο, «η επιμονή της Σαουδικής Αραβίας (για να επιτύχει μια συμφωνία με το Ιράν), ο μεγαλύτερο και κυρίαρχη παραγωγός πετρελαίου του ΟΠΕΚ, δείχνει ότι μια συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου θα μπορούσε να είναι εφικτή όταν ο ΟΠΕΚ συνεδριάσει στις Νοεμβρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης