Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Σε ποιές μετοχές να επενδύσετε σε περίπτωση που εκλεγεί ο Trump

Credit Suisse: Σε ποιές μετοχές να επενδύσετε σε περίπτωση που εκλεγεί ο Trump
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, τους τελευταίους μήνες η πορεία των μετοχών της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας επιδεικνύουν υψηλό βαθμό συσχέτισης με τη δημοσκοπική πορεία του Trump
Με αμερικανικές μετοχές της αμυντικής βιομηχανίας όπως η Raytheon και η Thales, πρέπει να «γεμίσουν» τα χαρτοφυλάκιά τους οι επενδυτές του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, σύμφωνα με ανάλυση της ελβετικής τραπέζης Credit Suisse προς τους πελάτες της.
Αν ο Trump αναδειχθεί νικητής στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ της 8ης Νοεμβρίου 2016, έχει πολλάκις δηλώσει δημοσίως, ότι όχι μόνον θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ κατά 15%, αλλά θα πιέσει και τους NATOικούς συμμάχους τους να αυξήσουν κι εκείνοι τις δικές τους αμυντικές δαπάνες.
Συγκεκριμένα, ο Trump έχει προαναγγείλει, ότι η συνέχιση της στήριξης των συμμάχων του NATO από τις ΗΠΑ θα απαιτήσει την αύξηση των αμυντικών τους δαπανών στο 2% του ΑΕΠ τους, κάτι που στην Ευρώπη ήδη επιτυγχάνουν μόνον η Ελλάδα (2,38%), το Ηνωμένο Βασίλειο (2,21%), η Εσθονία (2,16%) και η Πολωνία (2,00%).


Η πρόταση της Credit Suisse για αγορά μετοχών αμυντικών βιομηχανιών των ΗΠΑ αν εκλεγεί ο Trump έρχεται σε συνέχεια της απώλειας ελκυστικότητας της μέχρι σήμερα κύριας αντισταθμιστικής επένδυσης έναντι του συγκεκριμένου ενδεχόμενου - της πώλησης μεξικανικών πέσο για την αγορά δολαρίων ΗΠΑ (short the peso) - μετά την αύξηση των επιτοκίων του μεξικανικού νομίσματος από την κεντρική τράπεζα της χώρας την περασμένη Παρασκευή 30/9, η οποία οδήγησε στην ενίσχυσή του κατά 1% έναντι του αμερικανικού.
Το μεξικανικό πέσο τις τελευταίες εβδομάδες διολίσθαινε παράλληλα με τη βελτίωση των δημοσκοπικών «επιδόσεων» του Trump.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, με τον ίδιο τρόπο, τους τελευταίους μήνες η πορεία των μετοχών της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας επιδεικνύουν υψηλό βαθμό συσχέτισης με τη δημοσκοπική πορεία του Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης