Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Φαίνεται ότι το Brexit θα είναι σκληρό - Προσδεθείτε...

Danske Bank: Φαίνεται ότι το Brexit θα είναι σκληρό - Προσδεθείτε...
Η στερλίνα αποδυναμώνεται, καθώς οι αγορές αποτιμούν την πολιτική αβεβαιότητα, σημειώνει η δανέζικη τράπεζα
Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται τελικά πως θα είναι σκληρή.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει η δανέζικη τράπεζα Danske Bank, επισημαίνοντας πως, καθώς οι αγορές αποτιμούν την πολιτική αβεβαιότητα η στερλίνα ενδέχεται να εξασθενεί στη συναλλαγματική αγορά.
Σύμφωνα με την Danske Bank, το Brexit θα είναι σκληρό, αν λάβει κανείς υπόψη πως η Theresa May, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, χαρακτήρισε ως σημαντικότερο ζήτημα τη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αποχωρεί από την Ε.Ε. για να παραδώσει εκ νέου τη διαχείριση του μεταναστευτικού σε άλλα χέρια.
Αν αυτή η δήλωση ερμηνευτεί, συνεπάγεται την έξοδο της χώρας από την ενιαία αγορά, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν υπογραμμίσει πως η πρόσβαση στην ενιαία αγορά απαιτεί την αποδοχή της ελεύθερης μετακίνησης των εργαζομένων.
Η έξοδος της χώρας από την ενιαία αγορά συνεπάγεται, από την πλευρά της, πως τα βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα χάσουν το «διαβατήριό τους» στην εσωτερική, ευρωπαϊκή αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Σε κάθε περίπτωση, η Danske Bank σημειώνει πως οι όροι αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μετριάσουν τις εισροές κεφαλαίων στη χώρα, μέσω του πολύ μεγάλου ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
Αυτό θα μπορούσε να αντισταθμίσει το θετικό αποτέλεσμα των πρόσφατων μακροοικονομικών στοιχείων, που αποδείχθηκαν καλύτερα του αναμενόμενου, που με τη σειρά του θα μπορούσε να αλλάξει τις προσδοκίες της αγοράς για περαιτέρω μείωση του επιτοκίου της στερλίνας από την Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England - BoE).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης