Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Δικαιολογημένο το sell off στη στερλίνα - Οι «αρκούδες» δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την BoE

Deutsche Bank: Δικαιολογημένο το sell off στη στερλίνα - Οι «αρκούδες» δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την BoE
Η Deutsche Bank εκτιμά ότι έχει ήδη αποτιμηθεί από την αγορά το γεγονός ότι η BoE δεν θα προχωρήσει σε μία νέα μείωση επιτοκίων τον Νοέμβριο του 2016
Περιορισμένες θεωρεί η Deutsche Bank τις πιθανότητες για μια επιθετική αλλαγή στη νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Bank of England.
Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Oliver Harvey, στρατηγικός αναλυτής της γερμανικής τράπεζας, οι «αρκούδες» στο βρετανικό νόμισμα δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, με φόντο τη νέα ραγδαία πτώση στο νόμισμα.
Όπως εξηγεί, καταρχάς οι αγορές θα πρέπει να αναμένουν τη φθινοπωρινή ανακοίνωση της 23ης Νοεμβρίου για περαιτέρω λεπτομέρειες.
Πρέπει να σημειωθεί επίσης, ότι η επίσημη διαπραγματευτική θέση της βρετανικής κυβέρνησης, σχετικά με το Brexit, δεν έχει αποσαφηνιστεί.
Δεύτερον, μια «σφικτή» νομισματική πολιτική, θα ήταν αντιπαραγωγική στην τρέχουσα συγκυρία.
Τρίτον, οι αποτιμήσεις δεν βρίσκονται σε ακραία επίπεδα.
Το μοντέλο της γερμανικής τράπεζας καταδεικνύει ότι η ισοτιμία ευρώ/στερλίνας βρίσκεται σε ένα επίπεδο δίκαιης αξίας (fair value)>
H στερλίνα εξακολουθεί να είναι υπερτιμημένη κατά 10%.
Δεδομένων των όρων της επιδείνωσης στις διαπραγμάτευση λόγω του Brexit, το sell off στο βρετανικό νόμισμα δεν είναι καθόλου αδικαιολόγητο, σημειώνει η Deutsche Bank.
Εν κατακλείδι, η Deutsche Bank εκτιμά ότι έχει ήδη αποτιμηθεί από την αγορά το γεγονός ότι η BoE δεν θα προχωρήσει σε μία νέα μείωση επιτοκίων τον Νοέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης