Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Επίκειται συμβιβασμός Ελλάδος – δανειστών – Εκτός σχεδίων οι πρόωρες εκλογές δεν τις θέλουν Τσίπρας και ΝΔ

tags :
BNP Paribas: Επίκειται συμβιβασμός Ελλάδος – δανειστών – Εκτός σχεδίων οι πρόωρες εκλογές δεν τις θέλουν Τσίπρας και ΝΔ
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχοντας ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές.
Συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδος και δανειστών με την Ελλάδα να δέχεται όλες τις παρεμβάσεις στα εργασιακά και αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση καθώς και μέρος του πακέτου των 4,5 δισεκ. μέτρων από το 2018 επίκειται.
Μάλιστα είναι πολύ πιθανό στην συνάντηση Merkel της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Τσίπρα στις 16 Δεκεμβρίου του 2016 να επιτευχθεί αυτός ο συμβιβασμός αναφέρει στέλεχος της BNP Paribas που παρακολουθεί πολύ στενά την ελληνική οικονομική πραγματικότητα.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχοντας ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές.
Έτσι λοιπόν είναι εύλογο ότι θα αποδεχθεί όλες τις παραμέτρους στα εργασιακά και στο αφορολόγητο ώστε να κλείσει η αξιολόγηση.
Μπορεί να κλείσει και άμεσα εντός του Δεκεμβρίου ή το αργότερο έως τις 26 Ιανουαρίου του 2017 θα έχει υπάρξει συμφωνία Ελλάδος με τους δανειστές.
Ο συμβιβασμός αυτός θα περιλαμβάνει τους εξής άξονες
1)Συμφωνία στην δεύτερη αξιολόγηση η Ελλάδα θα αποδεχθεί τις απολύσεις 10% και το αφορολόγητο.
2)Η Ελλάδα θα αποδεχθεί να ψηφίσει προκαταβολικά μέρος των 4,5 δισεκ. που θα αφορούν μέτρα από το 2018 και μετά…
Μπορεί το ύψος των μέτρων να φθάσει στα 2 δισεκ. από τα 4,5 δισεκ. που αφορούν από το 2018 και μετά…
Για τα σενάρια των πρόωρων εκλογών το στέλεχος της BNP Paribas αναφέρει «πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα δεν θα γίνουν τουλάχιστον τους επόμενους 6-8 μήνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν θέλουν τις εκλογές γιατί θα χάσουν και γιατί θα στιγματιστούν με την αποτυχία και την ήττα.
Όταν ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός ποντάρει στην ποσοτική χαλάρωση και στην έξοδο στις αγορές σημαίνει ότι περιμένει να δρέψει καρπούς από αυτές τις κινήσεις άρα δεν εξετάζει πρόωρες εκλογές.
Όμως τις πρόωρες εκλογές δεν τις θέλει ούτε η ΝΔ.
Η ΝΔ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που θα έχει αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε γιατί να δεχθεί να αναλάβει τώρα και να μην αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να περάσει όλα τα μέτρα;
Είναι προφανές ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ούτε η ΝΔ θέλουν πρόωρες εκλογές και οι δύο πλευρές ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές.
Για τους λόγους αυτούς δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές.
Τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2017.
Θα ακολουθήσουν οι γερμανικές εκλογές οπότε πιστεύω ότι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να σημειωθούν στο τέλος του 2017 ή αρχές 2018».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης