Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ούτε το Bitcoin, ούτε οι ηλεκτρονικές πληρωμές - Τα μετρητά κυριαρχούν ακόμα στις συναλλαγές

Bloomberg: Ούτε το Bitcoin, ούτε οι ηλεκτρονικές πληρωμές - Τα μετρητά κυριαρχούν ακόμα στις συναλλαγές
Cash is the king...
Παρά την ραγδαία διάδοση του Bitcoin και των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω κινητών κλπ, τα μετρητά συνεχίζουν να κυριαρχούν ακόμα και σήμερα στις συναλλαγές, όπως διαπιστώνεται από τη σχετική έρευνα του Bloomberg.
Τα παρακάτω στοιχεία των τελευταίων μηνών αφορούν επτά ισχυρές οικονομικά χώρες που λαμβάνουν μέτρα για την ελαχιστοποίηση των συναλλαγών με μετρητά, χωρίς όμως… αποτέλεσμα.
«Πολλοί έχουν προβλέψει πως τα ρευστά διαθέσιμα εξαφανίζονται ως μέσο πληρωμής.
Ωστόσο, οι εκθέσεις σχετικά με το "θάνατο" των μετρητών είναι υπερβολικές, σε μεγάλο βαθμό», σχολιάζει μία ομάδα αναλυτών…
Ενδεικτικά, η αξία των αμερικανικών δολαρίων και των ευρώ που βρίσκονται σε κυκλοφορία έχει διπλασιαστεί από το 2005, φτάνοντας τα 1,48 τρισ. και 1,1 τρισ. αντίστοιχα.
Αν και η αύξηση μπορεί εν μέρει να εξηγηθεί από τη ζήτηση για τα εν λόγω νομίσματα σε χώρες του εξωτερικού, υπάρχουν ακόμα ισχυρές ενδείξεις πως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ευρέως τα μετρητά.
Όπως φαίνεται λοιπόν παρακάτω, η αξία των συναλλαγών σε μετρητά ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη για τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες:



Επίσης, παρά τα ισχυρά κίνητρα (πόντους καρτών κλπ), το ίδιο ισχύει και για τις ακριβές αγορές:



Αν και το πόσο είναι σχετικά μικρό, οι καταναλωτές κρατούν πάντα μαζί τους μετρητά:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης