Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική) : Κόπωση δείχνουν οι διαγραμματικές αναλύσεις δεικτοβαρών μετοχών

tags :
Μάνθος (Δυναμική) : Κόπωση δείχνουν οι διαγραμματικές αναλύσεις δεικτοβαρών μετοχών
Ο τραπεζικός δείκτης θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην αγορά, όμως, στην παρούσα φάση λόγω έλλειψης κατάλληλων νέων φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός
Πλαγιοσταθεροποιητική κίνηση με «άξονα» τις 820 μονάδες πραγματοποιεί στις τελευταίες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης προσπαθώντας να μετρήσει τις υπάρχουσες δυνάμεις για μια συνέχεια στην ανοδική τάση προς το όριο των 850 με 860 μονάδων, σημειώνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος στο εβδομαδιαίο του σχόλιο για την αγορά.
Σημεία αναφοράς για μεν τους αγοραστές είναι το επίπεδο των 830 μονάδων και για δε τους πωλητές το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων.
Οποιαδήποτε επαφή με τα εν λόγω επίπεδα θα αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές της αγοράς, αναφέρει ο αναλυτής.
Πάντως η πρώτη αίσθηση που έρχεται από τις διαγραμματικές αναλύσεις των επιμέρους δεικτοβαρών τίτλων μετά κυρίως και την αποκοπή των μερισμάτων -πλήν του ΟΤΕ, των ΟΛΠ και των ΕΛΠΕ - είναι η κόπωση.
Μάλιστα κάποια διαγράμματα έχουν αρχίσει και δείχνουν φαινόμενα ανοδικής οροφής κάτι που σημαίνει ότι το περιθώριο ανόδου έως το τέλος του έτους μπορεί να είναι  τις τάξεως του 6 με 10%, τονίζει ο κ.Μάνθος.
Ο μόνος κλάδος που θα μπορούσε να σπάσει το φράγμα των 860 μονάδων και να τραβήξει το άρμα του Γενικού Δείκτη προς το επίπεδο των 920 μονάδων είναι ο τραπεζικός.
Κάτι όμως που στη παρούσα φάση λόγω της έλλειψης των κατάλληλων νέων φαντάζει ως όνειρο θερινής νυκτός.
Εγκλωβισμένος γύρω από τις 2150 μονάδες  βρίσκεται ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE  26 αναμένοντας εντολές.
Στήριξη παρουσιάζει το σημείο των 2126 μονάδων ενώ αντίσταση η ζώνη των 2215 με 2240 μονάδων.
Εδώ  η διαγραμματική αναμονή είναι πολύ πιθανό να λάβει τέλος μετά και το σημερινό κλείσιμο εξαμήνου  που ως είθισται λαμβάνει χώρα ο «καλλωπισμός» των θεσμικών χαρτοφυλακίων.
Τέλος ο Τραπεζικός Δείκτης παρέμεινε όλη την εβδομάδα κάτω από βραχυχρόνιο όριο εγρήγορσης των αγοραστών, στις 1055 μονάδες.
Πιθανή κίνηση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών άνω του εν λόγω ορίου θα σπρώξει το δείκτη να αναμετρηθεί με την πολύ σημαντική περιοχή των 1081 μονάδων.
Αντιθέτως ημερήσια κλεισίματα κάτω από τις 1000 μονάδες θα ανοίξουν το δρόμο για μια κατάβαση προς το πρώτο προπύργιο των Bulls στις 954 μονάδες.
Επιμέρους  διαγραμματικά σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πιθανής απασφάλισης των πωλητών είναι τα 2,05 ευρώ για την Alpha, τα 0,31 ευρώ για την Εθνική τα 0,90 ευρώ για τη Eurobank  και τα 0,20 ευρώ ή 4 ευρώ μετά το reverse split της Πειραιώς, καταλήγει ο αναλυτής.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης