Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Συσσώρευση με διαθέσεις για ήπια άνοδο βλέπουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η Grivalia λόγω placement

tags :
ΧΑ: Συσσώρευση με διαθέσεις για ήπια άνοδο βλέπουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η Grivalia λόγω placement
Οι επενδυτές αξιολογούν το τοπίο μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης σημειώνουν οι αναλυτές, εξέλιξη που οδηγεί σε περιορισμένους όγκους συναλλαγών
Συσσώρευση με διαθέσεις για ήπια ανοδική κίνηση αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές στη χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας.
Οι χαμηλοί τζίροι το τελευταίο διάστημα δείχνουν πως η αγορά έχει μπει σε φάση συσσώρευσης αν και το επιλεκτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για συγκεκριμένες μετοχές κρατάει ζωντανή την αγορά.
Επιπλέον στις τελευταίες συνεδριάσεις υπάρχουν καλές διαθέσεις και στις μετοχές των τραπεζών και μάλιστα οι τελευταίες εξελίξεις (πώληση περιουσιακών στοιχείων) είναι κάτι που θέλει και επικροτεί η αγορά.
Σήμερα στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές της Eurobank και της Grivalia καθώς η Eurobank πουλάει το 20% της Grivalia στα 8,80 ευρώ με Fairfax και PIMCO να δηλώνουν ότι θα απορροφήσουν το μεγαλύτερο κομμάτι.
Επιπλέον στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η Ελλάκτωρ, καθώς ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και η μετοχή κατέγραψε σημαντική άνοδο με μεγάλο όγκο.
Σημειώνεται πως η Βογιατζόγλου διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα  ύψους 0,11 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό μετά από φόρους 0,0935 ευρώ.

 
Eurobank

Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει την ήπια ανοδική της πορεία καθώς οι συμμετέχοντες αξιολογούν το τοπίο μετά την αξιολόγηση.

 
Euroxx

Περιμένουμε ότι η αγορά θα κινηθεί υψηλότερα με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου να είναι στο επίκεντρο.

 
Beta

Οι όγκοι συναλλαγών υποδηλώνουν συσσώρευση και στη σημερινή συνεδρίαση ενώ οι μετοχές εταιρείας που ανακοίνωσε placement αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Σημειώνουμε πως οι αγορές στις ΗΠΑ σήμερα είναι κλειστές λόγω εθνικής εορτής.

 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης