Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Υπεραισιόδοξες οι προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη

Scope: Υπεραισιόδοξες οι προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη
Νέα έκθεση της Scope για την Ιταλία
Οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης (Α-, αρνητικό outlook, επόμενη αξιολόγηση στις 7 Δεκεμβρίου 2018) για την ανάπτυξη της οικονομίας, θέτουν σε κίνδυνο τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας, αναφέρει σε έκθεσή της η Scope.
Όπως υπενθυμίζει ο ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης, η Ρώμη αναμένει η οικονομία να αναπτυχθεί κατά 1,5%, 1,6% και 1,4% το 2019, το 2020 και το 2021 αντίστοιχα
Το ιταλικό ΑΕΠ έμεινε αμετάβλητο -σε τριμηνιαία σύγκριση- το τρίτο τρίμηνο του 2018, από ανάπτυξη 0,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2018, επισημαίνεται.
Η Scope σημειώνει πως οι δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης έχουν υποχωρήσει μετά τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, αν και η καταναλωτική εμπιστοσύνη έχει διατηρηθεί.
"Το δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο δε συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ, θα μπορούσε εύκολα να διευρυνθεί, εκτός αν γίνουν σημαντικές αλλαγές στον δημοσιονομικό προγραμματισμό".
Για να επιτύχει η Ιταλία αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2018, η οικονομία πρέπει να μεγεθυνθεί κατά 0,4%-0,5% από το τέταρτο τρίμηνο του 2018 έως το τέταρτο τρίμηνο του 2019.
"Η Ιταλία δεν έχει διατηρήσει μια τέτοια τριμηνιαία ανάπτυξη σε διάστημα πέντε μηνών, από το 2009-2010, όταν ανέκαμψε αρχικά από την παγκόσμια οικονομική κρίση", σχολιάζει ο οίκος.
"Η εφαρμογή ενός προγράμματος υπέρ της ανάπτυξης είναι αυτοκαταστροφική αν γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε μειώνει, παρά αυξάνει, την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων.
Επίσης, οδηγεί σε πολύ υψηλότερα επιτόκια, αυξάνοντας τους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα και αυξάνοντας το δημόσιο χρέος".

Διαβάστε: Scope: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό, από σταθερό, το outlook των ιταλικών τραπεζών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης