Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

GoldSwitzerland: Αναπόφευκτη η κατάρρευση, ο Dow στις 10.000 μον. – Προϋπήρχε κάτι σάπιο στην οικονομία πριν τον κορωνοιό

GoldSwitzerland: Αναπόφευκτη η κατάρρευση, ο Dow στις 10.000 μον. – Προϋπήρχε κάτι σάπιο στην οικονομία πριν τον κορωνοιό
Προϋπήρχε κάτι σάπιο στην οικονομία πριν εμφανιστεί ο κορωνοιός, δεν είναι ο ιός η αιτία του σοκ στην παγκόσμια οικονομία υποστηρίζει η GoldSwitzerland ελβετικό fund
Ο κόσμος δεν θα αποφύγει την τελική κατάρρευση.
Προϋπήρχε κάτι σάπιο στην οικονομία πριν εμφανιστεί ο κορωνοιός, δεν είναι ο ιός η αιτία του σοκ στην παγκόσμια οικονομία υποστηρίζει η GoldSwitzerland ελβετικό fund που διαθέτει μόνο μεγάλους πελάτες και δραστηριοποιείται στα πολύτιμα μέταλλα.
Καθώς ο Nasdaq χρηματιστηριακός δείκτης εταιριών νέων τεχνολογιών στην Wall σημείωνε νέο υψηλό για το 2020, ο κόσμος έξω από το χρηματιστήριο καταρρέει.
Για παράδειγμα, ο οργανισμός του ΟΗΕ, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) αναφέρει ότι 1,6 δισεκατομμύρια θέσεις εργασίας κινδυνεύουν στην παγκόσμια οικονομία.
Αυτό είναι το ήμισυ του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού των 3,3 δισεκατομμυρίων.
Ιδιαίτερα ευάλωτοι είναι τα 2 δισεκατομμύρια άτομα στην «άτυπη» οικονομία.
Για τους περισσότερους από αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εισόδημα ή ασφάλεια πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία σε μαζική κλίμακα και οι περισσότεροι άνθρωποι στον δυτικό κόσμο δεν γνωρίζουν
Κοιτάζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο, 23 εκατομμύρια άνθρωποι που είναι το ήμισυ του συνόλου των ενηλίκων πληρώνονται τώρα από το κράτος.
Αυτό είναι απλώς ένα απίστευτο ποσοστό του πληθυσμού που παίρνει δωρεάν χρήματα για να μην έχει παραγωγική συνεισφορά. Ναι, η ανθρώπινη πλευρά είναι φυσικά απίστευτα σημαντική και πρέπει να βοηθηθούν οι άνθρωποι που υποφέρουν.
Το πρόβλημα είναι αλλού.
Τα χρήματα που δίδονται δεν υπάρχουν, αλλά εκτυπώνονται απλώς δεν αντιστοιχούν σε πραγματική αξία.

Εκτόξευση της ανεργίας

Αν πάρουμε τις ΗΠΑ, το ΑΕΠ του 2ου τριμήνου 2020 προβλέπεται να συρρικνωθεί -35%.
Πάνω από 22 εκατομμύρια έχουν χάσει τη δουλειά τους και τόσο οι μικρές όσο και οι μεγάλες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Τα περισσότερα από αυτά τα 22 εκατομμύρια δεν έχουν αποταμιεύσεις και δεν μπορούσαν να επιβιώσουν για ένα μήνα χωρίς κρατική στήριξη.
Αν λάβουμε υπόψη το πραγματικό ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώνεται στο 39%.
Αν το συγκρίνουμε με το 25% της ανεργίας κατά τη διάρκεια της ύφεσης τη δεκαετία του 1930, είναι συγκλονιστικό.
Εάν ο κόσμος, όπως πιστεύουμε, έχει πλέον εισέλθει σε μια μεγάλη ύφεση μεγάλων διαστάσεων, πολλά από αυτά τα 22 εκατομμύρια δεν θα επιστρέψουν ποτέ τη δουλειά τους.
Αυτό σημαίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να βοηθήσει μόνιμα αυτούς τους ανθρώπους.
Η απάντηση για πολλούς είναι περισσότερο χρήμα να εκτυπωθεί.
Μόλις εκτυπωθεί το χρήμα σε μεγαλύτερη κλίμακα, το νόμισμα θα υποτιμηθεί εντελώς, θα γίνει άχρηστο με τον υπερπληθωρισμό που θα ακολουθήσει.
Κοιτάξτε τη Βενεζουέλα, ο πλανήτης θα εξελιχθεί σε μια Βενεζουέλα.

Δεν υπάρχει λύση, η εκτύπωση του χρήματος είναι αέρας 

Αυτό είναι τόσο λυπηρό για την τρέχουσα οικονομική κρίση - δεν υπάρχει λύση.
Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει ότι ο κορωνοιός προκάλεσε αυτήν την καταστροφή για τον κόσμο.
Τα βασικά προβλήματα υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό.
Η Μεγάλη Χρηματοοικονομική Κρίση το 2006-2009 προσωρινά επιδιορθώθηκε με τρισεκατομμύρια χρήματος που εκτυπώθηκε, αλλά δεν επιλύθηκε ποτέ.
Το σοκ του 2008 με 2009 ήταν μόνο μια πρόβα και τώρα ο κόσμος αντιμετωπίζει την αναπόφευκτη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι κεντρικές τράπεζες δεν παράγουν οικονομική πολιτική, αγωνιούν να μην σκάσουν οι φούσκες

Ότι υπήρχε κάτι σάπιο κατέστη ξεκάθαρο στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου του 2019.
Στη συνέχεια, η ΕΚΤ κατέστησε σαφές για δεύτερη φορά ότι θα κάνει ότι χρειαστεί.
Και μετά η Fed ξεκίνησε με ημερήσια και εβδομαδιαία Repos 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Δεν μας έχουν πει ποτέ τον λόγο για τις ενέργειες πανικού αυτών των Κεντρικών Τραπεζών, αλλά είναι απολύτως σαφές ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταρρέει κάτω από το βάρος των τεράστιων χρεών και παραγώγων.
Και τότε, τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2020, ο πιο φρικτός καταλύτης με τη μορφή πανδημίας έπληξε μια εύθραυστη παγκόσμια οικονομία στη χειρότερη δυνατή στιγμή.
Η παγκόσμια οικονομία, γεμάτη χρέη και ελλείμματα, θα είχε καταρρεύσει χωρίς τον κορωνοιό… απλώς επιδείνωσε την κατάσταση.
Αυτό που κάνουν οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο δεν θα κάνουν καμία διαφορά γιατί η παγκόσμια οικονομία είναι μια φούσκα.
Δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα χρέους με περισσότερο χρέος. Οι τραπεζίτες κατάφεραν για αρκετό καιρό να ξεγελάσουν τον κόσμο ότι η δημιουργία χρημάτων από τον αέρα μπορεί να δημιουργήσει πλούτο.
Αλλά ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει πολύ σύντομα ότι δεν μπορεί. Το παγκόσμιο χρέος έχει υπερδιπλασιαστεί από την έναρξη της τελευταίας κρίσης.
Ήταν 125 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2006 και τώρα το παγκόσμιο χρέος υπερβαίνει τα 270 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Με την τρέχουσα εκτύπωση χρημάτων, ο αριθμός αυτός θα είναι σύντομα πάνω από 300 τρισεκ. δολάρια και αργότερα θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, είναι φαύλος κύκλος.
Είναι εντελώς ακατανόητο ότι οι επενδυτές στο χρηματιστήριο για 7 εβδομάδες αγοράζουν στην πτώση υπό το φως του κόσμου που καταρρέει γύρω τους.
Φαίνονται να αγνοούν εντελώς την παγκόσμια οικονομία. Αντιθέτως, εστιάζουν μόνο στην ρευστότητα με τη μορφή άχρηστων χρημάτων που εκτυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες.
Επί ποιας αγοραστικής δύναμης και παραγωγής αντιστοιχούν τα χρήματα που εκτυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες;
Φαίνεται ότι αυτοί οι επενδυτές πιστεύουν ότι υπάρχει μόνο ένας σημαντικός τομέας στην οικονομία που είναι η χρηματοδότηση και η εκτύπωση χρημάτων.
Όσο χειρότερη γίνεται η οικονομία, τόσο περισσότερα χρήματα τυπώνονται και οι επενδυτές στο χρηματιστήριο το λατρεύουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Nasdaq Composite μόλις έκανε ένα νέο υψηλό για το 2020.
Αυτό είναι απλώς εξωπραγματικό.
Η παγκόσμια οικονομία είναι εντελώς παράλυτη, αλλά ποιος νοιάζεται όταν έχετε εκτυπωτές χρημάτων που μπορούν να δημιουργήσουν μόνο τρισεκατομμύρια από τον αέρα.
Και ποιος νοιάζεται για τις εταιρείες εάν δημιουργούν κέρδη όταν οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να δημιουργήσουν όλα τα χρήματα που χρειάζεται ο κόσμος.
Είναι μεγάλη τύχη για τους επενδυτές ότι η επιχείρηση εκτύπωση χρημάτων απ[ό τον αέρα αναπτύσσεται και προκαλεί όλη αυτή την ευφορία στα χρηματιστήρια.
Για να κερδίσετε χρήματα στο χρηματιστήριο δεν χρειάζεστε εταιρείες που παράγουν προϊόντα.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας φιλικός κεντρικός τραπεζίτης που συνεχίζει να τυπώνει.
Ή τουλάχιστον μέχρι τώρα!
Αυτό που δεν συνειδητοποιούν αυτοί οι επενδυτές είναι ότι «δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής της τελικής κατάρρευσης μιας έκρηξης που προκαλείται από την πιστωτική επέκταση».
Οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις εκτυπώνουν τώρα περισσότερα χρήματα.
Αντ 'αυτού, ο κόσμος βρίσκεται τώρα στο τελικό στάδιο της πιστωτικής επέκτασης που θα οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό και «συνολική καταστροφή του νομισματικού συστήματος».
Δυστυχώς, αυτό είναι εντελώς αναπόφευκτο.
Λοιπόν, ποια θα είναι η πιθανή επίδραση στις αγορές τους επόμενους μήνες;

Αγορές

Η παράλογη ευφορία στις μετοχές πλησιάζει σύντομα στο τέλος της.
Θα μπορούσε να τελειώσει την επόμενη εβδομάδα ή να διαρκέσει άλλες δύο ή έξι εβδομάδες.
Αλλά όποτε έρθει, η επόμενη πτώση θα είναι σοκ για τους επενδυτές και θα είναι τουλάχιστον τόσο άσχημη όσο η αρχική πτώση.
Μακροπρόθεσμα βλέπουμε ότι οι μετοχές θα καταρρεύσουν περισσότερο από 95% σε πραγματικούς όρους.

Ο χρυσός στα 20.000 δολάρια

Ας ρίξουμε μια ματιά στην αναλογία Dow Jones και χρυσού που έφτασε το 1999 στα 45 και τώρα είναι 13,7.
Αυτός ο λόγος έχει διορθωθεί από το 2011, αλλά έχει πλέον επανέλθει στην πτωτική τάση.
Αυτή η διόρθωση μοιάζει πολύ με τη διόρθωση τη δεκαετία του 1970.
Από τη δημιουργία της Fed το 1913 καταγράφονται σημαντικές μεταβολές και οι κορυφές και οι πυθμένες στις αγορές είναι πολύ πιο υπερβολικές από ότι πριν από το 1913.
Αυτό προκαλείται από τη συνεχή παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών και τη χειραγώγηση των αγορών.
Δεν υπάρχουν πραγματικές αγορές σήμερα.
Οι τιμές καθορίζονται σε ένα καζίνο που έχει μικρή ομοιότητα με την πραγματικότητα.
Η πιστωτική επέκταση και το ψεύτικο χρήμα οδήγησαν σε ψεύτικες τιμές σε όλα σχεδόν τα assets διεθνώς.
Αν δεν το πιστεύετε, περιμένετε να δείτε τι θα συμβεί στη συνέχεια στις αγορές.
Στο διάγραμμα Dow jones προς χρυσό ο επόμενος στόχος στην αναλογία 0,5:1 ή χαμηλότερα.
Το 1980 ήταν 1:1 (Dow 850 μονάδες και Gold 850 δολάρια).
Η γραμμή τάσης είναι τώρα στο 0,5 που σημαίνει ότι το Dow είναι πιθανό να μειωθεί κατά τουλάχιστον 96% έναντι του χρυσού τα επόμενα χρόνια. Κατά την άποψή μου, θα μπορούσε ακόμη και να υπερβεί και να πάει πολύ χαμηλότερα.
Αλλά ακόμα κι αν το Dow υποχωρήσει στις 10.000 μονάδες με αναλογία Dow / χρυσό 0,5, αυτό θα σήμαινε τιμή χρυσού 20.000 δολάρια, η οποία πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανή, ακόμη και χωρίς υψηλό πληθωρισμό.

Το ασήμι 1666 δολάρια

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι η σύγκριση Dow / με το ασήμι.
Ο λόγος χρυσού / ασημιού είναι πλέον πάνω από 100, αλλά τα επόμενα χρόνια είναι πιθανό να επιστρέψει κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 15.
Αν ρίξουμε μια ματιά στην αναλογία Dow προς ασήμι, αυτό δείχνει πώς οι παραδοσιακές επενδύσεις θα καταρρεύσουν εντελώς έναντι των σκληρών περιουσιακών στοιχείων και ιδιαίτερα έναντι του αργύρου που είναι δραματικά υποτιμημένη.
Αυτή η αναλογία είναι τώρα στα 1573.
Το 1980 ήταν 17:1.
Εάν πέσει στη γραμμή μακροπρόθεσμης τάσης θα μπορούσε να φτάσει το 6.
Αυτό είναι μια πτώση 99,6% του Dow προς το ασήμι τα επόμενα χρόνια.
Αυτό είναι τόσο θεαματικό είτε καταστροφικό ανάλογα με την πλευρά που το αξιολογείτε.
Έτσι, το ασήμι είναι πιθανό να ξεπεράσει τις περισσότερες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια και να οδηγήσει σε τεράστια κέρδη. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το ασήμι είναι απίστευτα υψηλού ρίσκου δεν κάνει για χήρες και ορφανά.
Συνιστούμε στους επενδυτές μας να κρατούν 20-25% ασήμι και 75-80% χρυσό για να κοιμούνται καλά τη νύχτα.
Ας πούμε ότι το Dow μειώνεται στις 10.000 μονάδες τα επόμενα χρόνια.
Με αναλογία Dow προς ασήμι 6, αυτό θα σήμαινε τιμή για το ασήμι 1.666 δολάρια.
 Σίγουρα δεν είναι αδύνατο.
Κανονικά, οι πραγματικές κινήσεις στα μέταλλα οδηγούνται πάντα από το ασήμι.
Ο λόγος χρυσού / αργύρου έχει μειωθεί από 126 στα μέσα Μαρτίου σε 110 σήμερα και φαίνεται ότι πρόκειται να πέσει πιο έντονα πολύ σύντομα.
Το ασήμι τώρα ανεβαίνει ελαφρώς ταχύτερα από το χρυσό, κάτι που θέλουμε να δούμε εάν η ανοδική τάση των μετάλλων συνεχιστεί.
Επομένως, αναμένουμε να υπάρξει μια σημαντική αύξηση του χρυσού και του αργύρου.
Αλλά καθώς συνεχίζουμε να προειδοποιούμε τους επενδυτές, θα διακρατάται άχρηστα χαρτονομίσματα, για την οικονομική επιβίωση και για την προστασία του πλούτου σας από ένα καταρρέον χρηματοοικονομικό σύστημα;
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/nasdaq_0.jpg?itok=lnsZREQL
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/gold-silver-ratio.jpg?itok=nMjpxzPehttps://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/dow-sillver-ratio.jpg?itok=Rbmq-yrEhttps://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/false-markets.jpg?itok=8pJjYFMS
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης