Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Παραμένουν ελκυστικά τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Danske Bank: Παραμένουν ελκυστικά τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Το χρέος της Ευρώπης δεν προκαλεί ανησυχία για τους επενδυτές που αναζητούν αποδόσεις

Σχετικά Άρθρα
Το ανικανοποίητο κυνήγι απόδοσης θα συμβάλει στην ανατροπή του τελευταίου κύματος πωλήσεων χρέους στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg, αφού η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Σλοβενία συγκέντρωσαν περίπου 200 δισ. δολάρια προσφορές στις πρώτες κοινοπρακτικές εκδόσεις ομολόγων του έτους, κυβερνήσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και του Βελγίου, αναμένεται να αξιοποιήσουν την αγορά για άλλα 30 δισ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στην Danske Bank.
Οι προσφορές είναι πιθανό να μειωθούν ομαλά σε μεγάλο βαθμό στις αγορές ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στη ρευστότητα.

Κυνήγι αποδόσεων

Η επιπλέον ρευστότητα που υπάρχει στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων ανέρχεται περίπου στα 3,5 τρισ. ευρώ, ενθαρρύνοντας τους επενδυτές να προστρέξουν στα κρατικά χρέη, ακόμη και όταν οι κυβερνήσεις δανείζονται και ξοδεύουν περισσότερα για να στηρίξουν τις οικονομίες τους.
«Η προσδοκία σημαντικών δημοσιονομικών κινήτρων, η περαιτέρω διάθεση αμερικανικών κρατικών ομολόγων και τα ενδεχομένως υψηλότερα επιτόκια δεν έχουν προκαλέσει αναταράξεις στην αγορά», έγραψε ο Jens Peter Sorensen, επικεφαλής αναλυτής της Danske Bank.
«Με τη σημαντική περίσσεια ρευστότητα και τα αρνητικά επιτόκια, οι επενδυτές κυνηγούν την απόδοση», πρόσθεσε.
-1x-1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης