Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κάτω από το 1,30% το αμερικανικό 10ετές, σε χαμηλά 5 μηνών - Η άγνωστη σύνδεση με το πετρέλαιο μπορεί να αποτρέψει το tapering;

Κάτω από το 1,30% το αμερικανικό 10ετές, σε χαμηλά 5 μηνών - Η άγνωστη σύνδεση με το πετρέλαιο μπορεί να αποτρέψει το tapering;
Η JPMorgan δεν αποκλείει η κίνηση των αμερικανικών ομολόγων να αποδίδεται σε short covering
Μετά από μια μέτρια σταθεροποίηση, η κατάρρευση των αποδόσεων του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου συνεχίστηκε σήμερα, υποχωρώντας κάτω από το 1,30%, ήτοι σε χαμηλά πέντε μηνών.
Και σύμφωνα με την JP Morgan, αυτή η κίνηση συνδέεται με την εκτίμηση ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχεδιάζουν να «πουλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο πετρέλαιο προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση.
Επίσης, τα ΗΕΑ στοχεύουν στην ενίσχυση παραγωγή και την αύξηση του μεριδίου αγοράς μονομερώς εν μέσω της μεγάλης ζήτησης που απειλεί τη σταθερότητα του ΟΠΕΚ.


Αποπληθωριστικά σημάδια

Ως αποτέλεσμα της τελευταίας αποπληθωριστικής πίεσης, οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου έχουν μειωθεί κάτω από το 1,30%, ήτοι στο χαμηλότερο από τις 19 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, αυτή η κίνηση δεν αποκλείεται και ένα short squeeze, με την τελευταία έρευνα της JPMorgan να διαπιστώνει ότι το μέγεθος των shorts επιταχύνεται.
Όπως αναφέρει η JPMorgan τα δεδομένα την περασμένη εβδομάδα και η έλλειψη αντίδρασης στην αγορά TIPS δείχνει ότι αυτή η κίνηση ήταν υπερβολική λόγω
short covering.


Αποκλίσεις αξίας

Για την JPMorgan, τα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ έχουν αποκλίνει περαιτέρω από το πλαίσιο της εύλογης αξίας.
Αν και οι αποδόσεις τείνουν να σημαίνουν επαναφορά με σχετικά χαμηλή συχνότητα, οι 10ετές αποδόσεις εμφανίζονται τώρα 25 μ.β. χαμηλότερες σε σχέση με τους ομόλογούς τους, τη μεγαλύτερη απόκλιση από τις αρχές του φθινοπώρου 2020.

Ως αποτέλεσμα, η JPM καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "τα τεχνικά στοιχεία δείχνουν υπερβολές στις κινήσεις των αποδόσεων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης