Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι ανεμβολίαστοι είναι ημιμαθείς; - Carnegie Mellon, University of Pittsburgh απαντούν…οι πιο μορφωμένοι είναι πιο διστακτικοί στα εμβόλια

Οι ανεμβολίαστοι είναι ημιμαθείς; - Carnegie Mellon, University of Pittsburgh απαντούν…οι πιο μορφωμένοι είναι πιο διστακτικοί στα εμβόλια
Carnegie Mellon και το University of Pittsburgh συμφωνούν οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι είναι διστακτικοί να εμβολιαστούν
Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ευαγγελάτος δημοσιογράφος στο Mega προέβη σε ένα ατυχές και ανεπίτρεπτο σχόλιο για τους ανεμβολίαστους είπε μεταξύ άλλων ότι οι ανεμβολίαστοι είναι ημιμαθείς και δεν ξέρουν την τύφλα τους ανέφερε κατά τρόπο απαράδεκτο.
Ωστόσο ότι ανοησία μπορεί να πει κάποιος πρέπει να μπορεί να την τεκμηριώνει για να μην χαρακτηριστεί ανόητος.
Απάντηση στα εμπαθή σχόλια και ανώριμα σχόλια του δημοσιογράφου δίνουν δύο πανεπιστήμια το Carnegie Mellon και το University of Pittsburgh…οι πιο μορφωμένοι είναι πιο διστακτικοί στα εμβόλια είναι το συμπέρασμα έρευνας των δύο πανεπιστημίων.

Τι αναφέρουν το Carnegie Mellon και το University of Pittsburgh

Διεθνώς και στην Ελλάδα, η κυρίαρχη προπαγάνδα, ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι όσοι αμφισβητούν ή αντιδρούν στα εμβόλια, όσοι τα αντιμετωπίζουν αρνητικά, όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, όσοι είναι προβληματισμένοι και σκεπτικιστές... είναι ψεκασμένοι, τσαμπατζήδες, ασυνεπείς πολίτες ή κυριαρχούν αναφορές όπως η πανδημία των ανεμβολίαστων.
Ούτε λίγο ούτε πολύ κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι κοινωνικά υποδεέστεροι πολίτες, οι αμόρφωτοι είναι οι αρνητές και οι έξυπνοι τρέχουν να εμβολιαστούν.
Όλα αυτά είναι θεωρία.
Πάμε να δούμε την αλήθεια, την πραγματικότητα όπως την κατέγραψαν δύο κορυφαία Πανεπιστήμια το Carnegie Mellon και το University of Pittsburgh…

Οι πολίτες με ανώτατη εκπαίδευση είναι οι πιο διστακτικοί στον εμβολιασμό

Μια νέα έκθεση από ερευνητές του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon και του Πανεπιστημίου του Pittsburgh διαπίστωσε ότι οι πιο μορφωμένοι Αμερικανοί είναι και οι πιο διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια.
Τα ευρήματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά.
«Η έρευνα διαπίστωσε ότι μεταξύ δισταγμού και επιπέδου εκπαίδευσης ακολουθείται μια καμπύλη σχήματος U.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι οι πιο μορφωμένοι πολίτες και λιγότερο μορφωμένοι πολίτες είναι αυτοί που είναι πιο αρνητικοί στα εμβόλια.
Τα άτομα με μεταπτυχιακό είχαν τη μικρότερη διστακτικότητα και η μεγαλύτερη διστακτικότητα ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν διδακτορικό».
Επιπλέον, ενώ οι χαμηλότερα μορφωμένοι άλλαξαν σταδιακά άποψη και ήραν σταδιακά την διστακτικότητας τους προς τα εμβόλια τους πρώτους πέντε μήνες του 2021, εκείνοι με διδακτορικό μάλλον είναι απίθανο να αλλάξουν άποψη.
Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης ότι η πιο κοινή ανησυχία για εκείνους που διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο είναι οι πιθανές παρενέργειες, ενώ σε υψηλό ποσοστό βρίσκεται και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Υπάρχει επίσης μια αξιοσημείωτη διστακτικότητα ως προς τα εμβόλια με βάση τις φυλές και τις ηλικίες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας καταρρίπτουν πλήρως την ιδέα, και το αφήγημα των μέσων ενημέρωσης, ότι μόνο «ηλίθιοι» άνθρωποι είναι διστακτικοί στο εμβόλιο.
emvolia1.png

emvolia2.jpg
emvolia3.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης