Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Γιατί η παραλλαγή Omicron μπορεί να προεξοφλεί το τέλος του κορωνοϊού - Αγοράστε στα «χαμηλά»

JP Morgan: Γιατί η παραλλαγή Omicron μπορεί να προεξοφλεί το τέλος του κορωνοϊού - Αγοράστε στα «χαμηλά»
Παρότι η νέα αφρικανική παραλλαγή ίσως είναι πιο μεταδοτική, τα πρώτα δείγματά της «δείχνουν» ότι δεν είναι τόσο θανατηφόρα όσο η Delta…
Σχετικά Άρθρα

Σαφή προτροπή προς τους επενδυτές για αγορές μετοχών «στα χαμηλά» απηύθυνε την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου ο επικεφαλής αναλυτής της JP Morgan, Μarco Kolanovic, με μια επιχειρηματολογία που, αν μη τι άλλο, μοιάζει πειστική…
Ειδικότερα, όπως ανέφερε, η πρόσφατη αναταραχή που προκλήθηκε στις αγορές λόγω της εμφάνισης της παραλλαγής Όμικρον της Covid-19 μπορεί να προσφέρει στους επενδυτές μια ευκαιρία ώστε να τοποθετηθούν ξανά στα χρηματιστήρια ενόψει του ενδεχομένου μιας αντιστροφής τάσης.
Παρότι η νέα αφρικανική παραλλαγή ίσως είναι πιο μεταδοτική, τα πρώτα δείγματά της «δείχνουν» ότι δεν είναι τόσο θανατηφόρα όσο η Delta…
Αυτό το «γεγονός» μπορεί να εξελιχθεί σε παράγοντα αλλαγής για τις αγορές, αφού το ενδεχόμενο να σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας είναι ορατό στον ορίζοντα.
«Η Οmicron θα μπορούσε να είναι καταλύτης για την κλίση (όχι την επιπέδωση) της καμπύλης απόδοσης στα χρηματιστήρια και το επενδυτικό rotation από τις μετοχές ανάπτυξης στις μετοχές αξίας» αναφέρει ο αναλυτής της τράπεζας, προσθέτοντας:
«Θεωρούμε την πρόσφατη πτώση σε αυτούς του κλάδους μια ευκαιρία να αγοράσουμε στα… χαμηλά κυκλικές μετοχές και εμπορεύματα».
σδσ.JPG
Η εμφάνιση του νέου στελέχους του κορωνοϊού έχει αναστατώσει τις αγορές, με πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο να εντείνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Την ίδια στιγμή, ορισμένοι αξιωματούχοι από τον χώρο της υγείας υποστήριξαν ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να καταλήξουμε σε σαφή συμπεράσματα για την Omicron, με πολλούς ειδικούς να αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραλλαγή είναι πιο θανατηφόρα σε σχέση με άλλα στελέχη.
Σημειώνεται πως η JP Morgan νωρίτερα μέσα στο 2021 είχε υποστηρίξει την ενίσχυση των συναλλαγών στα χρηματιστήρια, ενώ ως γνωστόν αποτελεί θιασώτρια των μετοχών αξίας.
Σύμφωνα με την τράπεζα, οι αγορές αντέδρασαν υπερβολικά στην απειλή της παραλλαγής Delta.
Εν προκειμένω, «η Omicron θα μπορούσε να μετατρέψει τον ιό σε μια εποχική γρίπη» αναφέρει η JP Morgan και καταλήγει: «Αν αυτό το σενάριο υλοποιηθεί, ο ΠΟΥ θα έπρεπε να είχε παραλείψει όλα τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου και να πάει κατευθείαν στο Omega».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης