Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Axia Ventures: Οι 4 καταλύτες για την ανάκαμψη της Ελλάδας και η ακραία τιμή στόχος στην Εθνική

Axia Ventures: Οι 4 καταλύτες για την ανάκαμψη της Ελλάδας και η ακραία τιμή στόχος στην Εθνική
Η Axia συντηρεί την σύσταση "Αγοράς" (buy) για όλες τις τράπεζες με τιμές-στόχους 1,80 ευρώ για την Alpha Bank, 1,50 ευρώ για την Eurobank, 6,00 ευρώ για την Εθνική και 2,15 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς

Μέχρι στιγμής, η συναινετική άποψη των διεθνών οργανισμών και των οικονομολόγων είναι ότι η ελληνική οικονομία πρόκειται να αναπτυχθεί τουλάχιστον κατά 13% σωρευτικά το 2021 και το 2022, ξεπερνώντας εύκολα την προκαλούμενη από την πανδημία μείωση του ΑΕΠ κατά 9% του 2020.
Είναι σημαντικό, επομένως, σύμφωνα με την Axia Ventures, η αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας να συνεχιστεί ισχυρή τα επόμενα χρόνια, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον μέσο όρο ανάπτυξης της ΕΕ.
Οι εκτιμήσεις της Axia
Image


Όλοι οι απαραίτητοι καταλύτες για την ώθηση της οικονομίας είναι πλέον σε ισχύ: μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική στήριξη, αυξημένη ρευστότητα και επιχειρηματική νοοτροπία που είναι πλέον ανοιχτή σε αλλαγές.
Αυτοί οι καταλύτες δεν μπορούν να τροποποιηθούν ουσιαστικά από τις ευρύτερες συνθήκες της αγοράς, αναφέρει η Axia.
Image
Αυξάνονται οι επενδύσεις

Η Axia θεωρεί σημαντικό ότι η Ελλάδα έχει πλέον χαμηλό πολιτικό κίνδυνο.
Επίσης, η ταχέως βελτιούμενη προοπτική της χώρας ωθεί ήδη τις επενδύσεις σε επίπεδα που δεν είχε ξαναδεί η Ελλάδα, οδηγώντας τις αξίες υψηλότερες.
Τα μηνύματα που λαμβάνουν οι αναλυτές της Axia από την αγορά δείχνουν προς τη συνέχιση αυτής της τάσης.

Η πορεία του ΧΑ

Η δραστηριότητα ρεκόρ στην πραγματική οικονομία δεν έχει αντικατοπτριστεί πλήρως στην αγορά μετοχών.
Η ελληνική αγορά έχει καλύτερες προοπτικές έναντι των αντίστοιχων με το P/E του επόμενου 12μηνου να υπολογίζεται στο 10,4x, ήτοι σημαντικά χαμηλότερα από τους δείκτες MSCI Emerging Markets (12,4x) και STOXX Europe (16,1x).
Μάλιστα, σε επίπεδο τίτλων θεωρεί ότι ο ελληνικός τραπεζικός τομέας προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου στη βελτιωμένη οικονομική δραστηριότητα.
Γι' αυτό συντηρεί την σύσταση "Αγοράς" (buy) για όλες τις τράπεζες με τιμές-στόχους 1,80 ευρώ για την Alpha Bank, 1,50 ευρώ για την Eurobank, 6,00 ευρώ για την Εθνική και 2,15 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.
Στους υπόλοιπους κλάδους, η Axia αναθεωρεί έναν αριθμό μετοχών που παρουσιάζουν πολύ συναρπαστικές επενδυτικές ευκαιρίες και υπό το θετικό μακροοικονομικό πλαίσιο θα πρέπει να είναι σε θέση να έχουν ισχυρές επιδόσεις.
Οι κορυφαίες επιλογές της για το 2022 είναι η Mytilineos (Αγορά με τιμή στόχο στα 23,10 ευρώ) που καταγράφει τις τάσεις της πράσινης μετάβασης ενώ βρίσκεται στο σωστό μέρος του κύκλου για τη βασική της δραστηριότητα και η Τέρνα Ενεργειακή (Αγορά με τιμή στόχο 19,10 ευρώ) ως ένα καθαρό παιχνίδι ΑΠΕ με ώριμη αξία.
Επίσης, συστήνει τρεις ακόμη ττίτλους που πιστεύει ότι σε ένα διευκολυντικό σενάριο, θα μπορούσαν επίσης να προσφέρουν σημαντική υπεραπόδοση.
Πρόκειται για την Aegean Airlines (τιμή στόχο 7,50 ευρώ) που είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί πλήρως την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα, τη Motor Oil (τιμή στόχο 17,20 ευρώ), μια εταιρεία διύλισης με υψηλή παραγωγή μετρητών και την Fourlis (με τιμή στόχο 7,10 ευρώ), μια εταιρεία σε καλή θέση για να αποτυπώσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσω της έκθεσής της σε διαφορετικά τμήματα λιανικής.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης