Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η Γερμανία, σταθερό παραμένει το outlook

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η Γερμανία, σταθερό παραμένει το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Γερμανίας από τη Standard & Poor’s
Σχετικά Άρθρα
Σε «ΑΑΑ» -ανώτατη- επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας η Standard & Poor’s, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η γερμανική οικονομία θα αποφύγει οριακά την ύφεση το 2023, χάρη στην κρατική υποστήριξη και την απουσία ελλείψεων στον ενεργειακό εφοδιασμό τους επόμενους 12 μήνες. Βέβαια, τα δημοσιονομικά ελλείμματα θα υπερβαίνουν κατά μέσο όρο ελαφρώς το 2% του ΑΕΠ ετησίως έως το 2026.
Η πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία της Γερμανίας, η σημαντική καθαρή εξωτερική της θέση πιστωτή και η μέτρια επιβάρυνση του δημόσιου χρέους, εξακολουθούν να στηρίζουν την αξιολόγηση.
Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τη γνώμη ότι τα εξωτερικά και δημοσιονομικά αποθέματα ασφαλείας της Γερμανίας, η διαφοροποιημένη οικονομία και η αποδεδειγμένη θεσμική αποτελεσματικότητα θα συνεχίσουν να παρέχουν επαρκή στήριξη στις αξιολογήσεις τα επόμενα δύο χρόνια.

«Τα αποτελεσματικά μέτρα κρατικής στήριξης, η μέτρια ενίσχυση της εξωτερικής ζήτησης και η απουσία ελλείψεων σε ενεργειακό εφοδιασμό, θα επιτρέψουν στην ανοιχτή οικονομία της Γερμανίας να αποφύγει την ύφεση το 2023, παρά την αύξηση των επιτοκίων και τις επιπτώσεις των υψηλότερων τιμών της ενέργειας. Κατά την άποψή μας, η ανάπτυξη το 2024 θα παραμείνει πρόκληση, καθώς το εξωτερικό περιβάλλον και η γεωπολιτική παραμένουν ασταθείς.
Παρά τις δύσκολες οικονομικές προοπτικές, συνεχίζουμε να θεωρούμε την οικονομία της Γερμανίας ανταγωνιστική και ανθεκτική και τους θεσμούς και τη χάραξη πολιτικής της ως αποτελεσματική και σταθερή. Περαιτέρω δυνατά σημεία αξιολόγησης περιλαμβάνουν τη συμμετοχή της Γερμανίας στην Ευρωζώνη, την αξιόπιστη και ευέλικτη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και τα μέτρια επίπεδα δημόσιου χρέους σε διεθνή σύγκριση», σχολιάζεται στην έκθεση.

Αναλυτικά, οι οικονομικές προβλέψεις της S&P για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης:
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης