Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Προσδεθείτε, έρχεται ύφεση στις ΗΠΑ - Γυρίζει την πλάτη σε μετοχές, συστήνει εμπορεύματα

JP Morgan: Προσδεθείτε, έρχεται ύφεση στις ΗΠΑ - Γυρίζει την πλάτη σε μετοχές, συστήνει εμπορεύματα
Οι οικονομολόγοι της JPM εξακολουθούν να αποδίδουν πιθανότητα ύφεσης 65% είτε φέτος, είτε το 2024
Σχετικά Άρθρα
Την αξιολόγηση underweight για τις μετοχές της Wall Street και την άποψή τους ότι οι αποτιμήσεις είναι πολύ υψηλές, επιβεβαίωσαν οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan, οι οποίοι βλέπουν ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, και συστήνουν τοοποθετήσεις σε εμπορεύματα.
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, συμμερίζονται την άποψη ότι οι αγορές τιμολογούν ένα ακόμη πιο αισιόδοξο σενάριο από την ήπια προσγείωση - που μοιάζει με συνεχή επέκταση της αμερικανικής οικονομίας και ταυτόχρονη νομισματική χαλάρωση.
"Με τις κεντρικές τράπεζες να μην είναι πιθανό να χαλαρώσουν βραχυπρόθεσμα, το συνεχιζόμενο QT και τη βασική μας υπόθεση για μακροοικονομική επιβράδυνση, οι πολλαπλασιαστές φαίνονται πολύ υψηλοί", αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές σε σημείωμά τους, σύμφωνα με το Reuters.

Ύφεση στις ΗΠΑ - Επενδύστε σε ομόλογα

Επιπλέον, δεν συμφωνούν ότι η Fed θα μπορέσει να πλοηγηθεί σε μια ήπια προσγείωση, καθώς οι οικονομολόγοι της JPM εξακολουθούν να αποδίδουν πιθανότητα ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας στο 65% είτε φέτος, είτε το 2024.
Σε αυτή τη λογική, αναδεικνύουν τα εμπορεύματα ως ένα μέρος που πρέπει να τοποθετηθούν, καθώς είναι "υποτιμημένα και υποστηρίζονται από συναρπαστικά θεμελιώδη και τεχνικά στοιχεία".
"Ως εκ τούτου, διατηρούμε μια συνολική αμυντική στάση στο χαρτοφυλάκιο του υποδείγματός μας και συνεχίζουμε να είμαστε underweight (UW) σε μετοχές και ομόλογα,έναντι overweight (OW) σε μετρητά και εμπορεύματα", καταλήγουν οι στρατηγικοί αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης