Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μια παγκόσμια αποτυχία από μερικά funds...

Goldman Sachs: Μια παγκόσμια αποτυχία από μερικά funds...
Μεγάλες πωλήσεις μετοχών που ήταν ευαίσθητες στις διακυμάνσεις των εμπορευμάτων
Δεν ήταν λίγα τα funds, κυρίως κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, που πουλούσαν μετοχές των ΗΠΑ ευαίσθητες σε εμπορεύματα με επιταχυνόμενο ρυθμό την εβδομάδα που έληξε στις 6 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Goldman Sachs, δηλαδή λίγο πριν η τιμή του πετρελαίου εκτιναχθεί κοντά στα 90 δολάρια το βαρέλι και πάλι.
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου ακολούθησε τη μεγαλύτερη στρατιωτική επίθεση στο Ισραήλ από τη Χαμάς, με εκατοντάδες νεκρούς και αρκετούς αγνοούμενους.
Το άλμα στην τιμή του αργού ανέστρεψε την πτωτική τάση της περασμένης εβδομάδας -τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο- κατά την οποία το Brent υποχώρησε περίπου 11% και το WTI υποχώρησε περισσότερο από 8% εν μέσω ανησυχιών για τα υψηλά επιτόκια και τον αντίκτυπό τους στην παγκόσμια ζήτηση.
Η έκρηξη βίας το Σάββατο απείλησε τις προσπάθειες των ΗΠΑ να μεσολαβήσουν για μια προσέγγιση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ, στην οποία το Βασίλειο θα εξομαλύνει τους δεσμούς με το Ισραήλ σε αντάλλαγμα για μια αμυντική συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Ριάντ.
Σαουδάραβες αξιωματούχοι φέρεται να είπαν στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή ότι ως μέρος της συμφωνίας, ενδέχεται να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου, μετά από μήνες περικοπών της προσφοράς.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενεργειακές μετοχές των ΗΠΑ είχαν καθαρές πωλήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 6 Οκτωβρίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ανέφερε η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης