Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρχεται πόνος στις αγορές - O Powell έστειλε το μήνυμα εκ μέρους της Fed

Έρχεται πόνος στις αγορές - O Powell έστειλε το μήνυμα εκ μέρους της Fed
Στρωμένος με εμπόδια ο δρόμος προς πληθωρισμό 2%
Σχετικά Άρθρα
Το μήνυμα ότι έρχεται πόνος στις αγορές φρόντισαν να στείλεουν στη Wall Street ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell και άλλοι αξιωματούχοι της Fed.
O Powell δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να κινείται προσεκτικά, αλλά δεν θα διστάσει να σφίξει περαιτέρω την πολιτική για να τελειώσει με τον πληθωρισμό.
Με άλλα λόγια, διασφαλίζει ότι η Wall Street και όλοι οι υπόλοιποι θα λάβουν το μήνυμα που έχει στείλει εδώ και αρκετό καιρό, σημειώνει το Bloomberg.

Περισσότερος πόνος στη Wall Street

Ωστόσο, δύο συνάδελφοί του έδωσαν μια νέα τροπή στο παιχνίδι εικασιών για τα επιτόκια την Πέμπτη, όταν δήλωσαν ότι η οικονομία δεν έχει ακόμη νιώσει την πλήρη επίδραση των προηγούμενων αυξήσεων, υποδηλώνοντας ότι θα έρθει ακόμη περισσότερος πόνος.
"Συνολικά, δεν βλέπουμε ακόμη τα πλήρη αποτελέσματα της πολιτικής", δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ Thomas Barkin στη Νέα Ορλεάνη.
Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, στην ίδια εκδήλωση, δήλωσε ότι συμφωνεί, προσθέτοντας ότι ο δρόμος προς το 2% θα περιλαμβάνει κάποιες λακκούβες. "Νομίζω ότι θα έχουμε ακόμα λακκούβες στην πορεία", ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης