Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Στο Ba1 παραμένει η αξιολόγηση του Δήμου Αθηναίων, με σταθερό outlook

Moody's: Στο Ba1 παραμένει η αξιολόγηση του Δήμου Αθηναίων, με σταθερό outlook
Στον απόηχο της δράσης αξιολόγησης για την Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
Σε Ba1 διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων η Moody's, χωρίς να αλλάξει τις σταθερές προοπτικές (outlook).
Η αξιολόγηση «αντικατοπτρίζει την επαρκή λειτουργική απόδοση της πόλης, που υποστηρίζεται από τη συνετή δημοσιονομική διαχείριση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλές οικονομικές απαιτήσεις που θα βοηθήσουν στη διατήρηση των χαμηλών επιπέδων χρέους της πόλης.
Ενώ η Moody's αναγνωρίζει τα ισχυρά οικονομικά της Αθήνας, η πόλη στερείται συνταγματικής αυτονομίας και οικονομικής ανεξαρτησίας για να υποστηρίξει μια βαθμολογία πάνω από αυτή της Ελλάδας. Η κυβέρνηση διατηρεί τον έλεγχο στους ελληνικούς δήμους μέσω της νομοθεσίας, του επιπέδου των μεταβιβάσεων και της διαχείρισης πακέτων αύξησης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.
Η πόλη της Αθήνας απολαμβάνει μια μοναδική θέση τόσο ως πρωτεύουσα της Ελλάδας όσο και ως η πιο ανεπτυγμένη και πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας. Η εκτίμησή μας για την πιστοληπτική ικανότητα της πόλης λαμβάνει υπόψη και την περιορισμένη οικονομική ευελιξία της, η οποία πηγάζει από το ισχύον ελληνικό θεσμικό πλαίσιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης