Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Αγοράστε εμπορεύματα και όχι ομόλογα - Παραμένει ο γεωπολιτικός κίνδυνος

JPMorgan: Αγοράστε εμπορεύματα και όχι ομόλογα - Παραμένει ο γεωπολιτικός κίνδυνος
Οι ανησυχίες για την προσφορά των αμερικανικών ομολόγων δεν έχουν επιλυθεί από τις πρόσφατες εξελίξεις
Εμπορεύματα, και όχι κρατικά ομόλογα, συνέστησε να αγοράσουν οι επενδυτές η JPMorgan, η οποία επανέλαβε την προληπτική στάση για το συνεχιζόμενο ράλι στο χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής παγκόσμιων αγορών Marko Kolanovic είπε ότι η τράπεζα εξακολουθεί να βρίσκεται σε θέση άμυνας, παρά την πρόσφατη αισιοδοξία των επενδυτών.
«Αυτό το μήνα, αποκομίζουμε κέρδη από τη μακροχρόνια έκθεσή μας σε κρατικά ομόλογα, δεδομένου του ισχυρού ράλι τους, της αύξησης της προσφοράς, της σταθεροποίησης των επιτοκίων από τη Fed και της αυξημένης τοποθέτησης των επενδυτών», έγραψε.
«Χρησιμοποιούμε την περικοπή στην κατανομή των ομολόγων για να χρηματοδοτήσουμε την αύξηση της κατανομής των εμπορευμάτων μας, δεδομένου του υψηλού γεωπολιτικού κινδύνου και της σημαντικής πώλησης και της ασθενέστερης θέσης στην ενέργεια, και σταδιακά μετατοπίζουμε την κατανομή εντός των εμπορευμάτων μας στην ενέργεια».
Αν και αναγνώρισε ότι περιουσιακά στοιχεία όπως το πετρέλαιο δέχθηκαν πλήγμα τον περασμένο μήνα, με το αργό Brent να υποχωρεί πάνω από 12% από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι επενδυτές έχουν γίνει πολύ underweight σε εμπορεύματα εκτός χρυσού.
Αυτό βασίζεται σε μια σύγκριση του ανοιχτού ενδιαφέροντος των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων εκτός χρυσού, η οποία δείχνει ότι η κατανομή στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων έχει άφθονο περιθώριο.

Ευκαιρία πετρελαίου

Εν τω μεταξύ, η μειωμένη τιμή του πετρελαίου το καθιστά επίσης αξιόπιστο γεωπολιτικό αντιστάθμισμα, καθώς η αναταραχή στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να παραμένει αυξημένη.
Σε αυτή την περίπτωση, η προτίμηση της JPMorgan για ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία υπερτερεί εκείνης του χρυσού, ο οποίος φαίνεται να έχει οριστεί για μια υπερδιόρθωση χαμηλότερα.
Σε αντίθεση με αυτό, η τράπεζα έχει υποβαθμίσει τα ομόλογα αυτόν τον μήνα, λόγω της ανησυχίας ότι οι αποδόσεις μακράς διάρκειας ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία κορύφωσης.
Ενώ κάποια ανακούφιση ήρθε από την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να επιβραδύνει την έκδοση ομολόγων, καθώς και την τελευταία παύση των επιτοκίων της Federal Reserve, η υπερπροσφορά των Treasurys είναι απλώς ένα επιδεινούμενο πρόβλημα, έγραψε ο Kolanovic.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές δεν πρέπει να στηρίζονται σε μετοχές, καθώς η τρέχουσα αισιοδοξία στη χρηματιστηριακή αγορά είναι αποκομμένη από μια σειρά από αυξανόμενους αντίθετους ανέμους, είπε ο Kolanovic.
"Στις μετοχές, διατηρούμε αμυντική στάση και δεν είμαστε διατεθειμένοι να κυνηγήσουμε το ράλι των δύο τελευταίων εβδομάδων.
Η αμυντική μας στάση εξαρτάται από την προσδοκία μας ότι θα υπάρξει ύφεση το επόμενο έτος", έγραψε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης