Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτικών οίκων στους νέους στόχους της Alpha Bank - Μεταξύ 2,11 - 2,55 οι τιμές στόχοι

Ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτικών οίκων στους νέους στόχους της Alpha Bank - Μεταξύ 2,11 - 2,55 οι τιμές στόχοι
Συγκρατημένα και χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κόστη, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
Με θετικά σχόλια υποδέχτηκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα Δ΄ τριμήνου της Alpha Bank.
Οι περισσότεροι οίκοι εστιάζουν στα χαμηλότερα έξοδα που κατέγραψε η Τράπεζα και θεωρούν επιτεύξιμους τους νέους στόχους κερδοφορίας που ανακοίνωσε η Διοίκηση της Τράπεζας.
1_602.JPG
Νέα τιμή-στόχο στα 2,35 από 2,00 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank έθεσε σε νέο της σημείωμα προς τους επενδυτές η Citi Research, ως αποτέλεσμα των νέων εκτιμήσεων της τράπεζας για τα έσοδα και τις αποδόσεις κεφαλαίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα θετικό σενάριο (bull), ο οίκος αναμένει η άνοδος της μετοχής μπορεί να φτάσει ακόμα και το 60%, στα 2,75 ευρώ, ενώ σε ένα αρνητικό σενάριο (bear) η μετοχή θα μπορούσε να σημειώσει πτώση κατά περίπου 10% από τα σημερινά επίπεδα στα 1,55 ευρώ.
Η Jefferies ανέφερε σε σημείωμά της στις 7 Μαρτίου ότι οι νέες εκτιμήσεις της Διοίκησης για Κέρδη ανά Μετοχή 0,35 ευρώ το 2025 μπορεί να οδηγήσουν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων των αναλυτών κατά 10%, κίνηση στην οποία προχώρησε σήμερα (11/03), ανεβάζοντας την τιμή στόχο της Τράπεζας στα 2,55 ευρώ.
Οι Goldman Sachs και JP Morgan χαρακτηρίζουν αισιόδοξο αλλά ρεαλιστικό το νέο τριετές πλάνο της Διοίκησης Τράπεζας, με την πρώτη να έχει θέσει τιμή στόχο για την τράπεζα στα 2,11 ευρώ και τη δεύτερη στα 2,40 ευρώ.
Η Goldman Sachs σημειώνει, μάλιστα, ότι ο υψηλότερος στόχος RoTE της Τράπεζας στο 14% το 2026 σε συνδυασμό με τις ενισχυμένες προοπτικές διανομής μερίσματος με μέση απόδοση 45% μέχρι το 2026 λειτουργούν ενισχυτικά για την Τράπεζα.
Μέση μερισματική απόδοση της τάξης του 45% αναμένει και η Morgan Stanley σε σημείωμά της προς τους αναλυτές, όπου αναφέρει ότι ο νέος στόχος της Τράπεζας για τα Κέρδη ανά Μετοχή (EPS) το 2024-2025 είναι κατά 3-10% υψηλότερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η JP Morgan από την πλευρά της αναφέρει ότι μολονότι τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας (€121 εκατ.) ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω μιας συναλλαγής ΜΕΔ, τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τους κατά 5% και ανήλθαν σε 196 εκατ. ευρώ.
Η Deutsche Bank εστιάζει στα μειωμένα έξοδα και την ενίσχυση των χορηγήσεων που πέτυχε η Τράπεζα, τα οποία χαρακτηρίζει «καλά νέα», καταλήγοντας πως η Τράπεζα πέτυχε ισχυρά μεγέθη, θέτοντας υψηλοτέρους αλλά ρεαλιστικούς στόχους.
Θετικά αποτιμά το νέο τριετές πλάνο και τα οικονομικά αποτελέσματα της Alpha Bank και η Axia, σημειώνοντας ότι η Τράπεζα παρουσίασε ισχυρές επιδόσεις στα έσοδα, ενώ απέδειξε ότι διαχειρίζεται δυναμικά τον ισολογισμό της.
Ο οίκος καταλήγει μάλιστα ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του Δ΄ τριμήνου αποδεικνύουν ότι η Τράπεζα πέτυχε ισχυρά θεμελιώδη, έχοντας ενισχύσει όλα τα μεγέθη της, ενώ εκτιμά ότι θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.
Με αυτά ως δεδομένα, ο οίκος επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές για την Alpha Bank, θέτοντας σύσταση Αγοράς και τιμή-στόχο για τη μετοχή τα 2,30 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης