Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Επιλέγουν «μαντρί» οι επίδοξοι πολιτευτές της χρεοκοπημένης Ελλάδας – Το άρωμα των εκλογών ήδη μυρίζει

Επιλέγουν «μαντρί» οι επίδοξοι πολιτευτές της χρεοκοπημένης Ελλάδας – Το άρωμα των εκλογών ήδη μυρίζει
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ αγνοούν τι συμβαίνει στην κοινωνία και στην οικονομία
Στο χείλος της κατάρρευσης ακροβατεί ο κυβερνητικός συνασπισμός, με τα «ανεξάρτητα» και «επαναστατικά» μέχρι πριν από λίγο μέλη της να επιστρέφουν στο «μαντρί» υπό τον φόβο της αφάνειας που θα τους ρίξει η επόμενη εκλογική διαδικασία.
Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, η οποία ήδη δείχνει να αναζητά με απόγνωση την επόμενη μέρα του Αντώνη Σαμαρά, ακόμη και στο πάλαι ποτέ «πρωτοπαλίκαρο» του ΛΑΟΣ και του Γ. Καρατζαφέρη, Μάκη Βορίδη.
Η επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος μάλιστα πριν από λίγους μήνες (στις αυτοδιοικητικές εκλογές) είχε μιλήσει με τα χειρότερα λόγια για τον πρωθυπουργό, επιβεβαιώνει την απόγνωση που κυριαρχεί στα βουλευτικά έδρανα.
Τόσο έντονα, μάλιστα, που ο Κακλαμάνης επικαλέστηκε τη «μακρόχρονη φιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά και η επί δεκαετίες παρουσία του στην παράταξη», ως τον καταλύτη της σημερινής εξέλιξης, η οποία αλλάζει… την καθημερινότητα των πολιτών.
Οι αυτιστικές τάσεις ενός κόμματος που κυβερνά ήδη δύο χρόνια τη χώρα δεν σταματούν εδώ.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν από μερικές ημέρες απηύθυνε δημόσια ευχαριστήρια (;) στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Η ιστορία αυτών των ημερών θα γραφτεί με μελανά χρώματα για να καταφέρει να αποτυπώσει τη φαιδρότητα του πολιτικού μας προσωπικού, ενώ μάλλον δεν θα καταφέρει να ερμηνεύσει τις «κωλοτούμπες» που κάνουν οι πάσης φύσεως πολιτικοί και πολιτικάντηδες που βλέπουν τους εαυτούς τους ως ύψιστους ταγούς μιας ευημερούσας κοινωνίας.
Άλλωστε, αυτό θύμισε και η σημερινή εμφάνιση του Μάκη Βορίδη στα κανάλια, ο οποίος απέπνεε τον αέρα του επόμενου (;) πρωθυπουργού της χώρας, αν και μας κράτησε μυστικό εάν αυτό συμβεί μετά τον Σαμαρά ή μετά τον Τσίπρα.
Βέβαια το επιτελείο του Σαμαρά θεωρεί ότι έχει κάνει κίνηση – ματ με το αίτημα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία αναμφισβήτητα θα λάβει, όπως ως γνήσιοι Έλληνες μάλλον έχουν ξεχάσει πως παρέδωσε τα κλειδιά του Μαξίμου και ο Γ. Παπανδρέου το 2011.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εταίρος του «κάτι τοις εκατό» αλληλοσπαράσσεται από τις εσωκομματικές έριδες.
Χρυσοχοΐδης και λοιποί αποδεικνύουν ότι πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να αντιληφθούν τι προκάλεσαν στην ελληνική οικονομία οι ψήφοι τους και οι υπόγειες συμφωνίες με τους δανειστές και τους «προμηθευτές».
Ακόμη και τώρα δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το κακό που έκαναν μη διαβάζοντας αυτά που υπέγραφαν, αντιδρώντας σπασμωδικά κατά του προέδρου της πάλαι ποτέ κραταιάς παράταξης.
Ο «πυρήνας» του ΠΑΣΟΚ, οι δορυφόροι μάλλον έχουν μετακομίσει στη Κουμουνδούρου, ακόμη συζητά πόσα μέλη πρέπει να έχει η οργανωτική του Συνεδρίου, αν ο Ανδρουλάκης είναι κατάλληλος για Γραμματέας, ή αν ο Σαμαράς διεκδικεί για το κόμμα του τον χαρακτηρισμό της «δημοκρατικής παράταξης».
Βέβαια η αυτοκριτική προϋποθέτει την διαφυγή σε κάποια «χώρα» που δεν θα φτάσουν οι Ερινύες, αλλά ίσως η οργή του κόσμου φτάσει νωρίτερα από εκείνες.
Ενδεικτικό του πασοκικού αυτισμού είναι ότι ο Λ. Γρηγοράκος παραδέχτηκε σήμερα ότι «οι εκλογές είναι προ των πυλών και γι' αυτό τα κόμματα πρέπει να ετοιμαστούν».
Και την ώρα που το ΠΑΣΟΚ αναζητά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία κανέναν ξεχασμένο ευεργετηθέντα για να στελεχώσει καμιά τοπική οργάνωση, η ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται να δεχτεί την «εξαγορά» της από το ΣΥΡΙΖΑ.  
Άλλωστε, το θέμα του προέδρου της, το οποίο σε ένα φυσιολογικό κόμμα είναι το μείζον και το υπέρτατο, υποβιβάζεται σε δευτερεύον από το κόμμα (;) της Αγ. Κωνσταντίνου.
Μία ακόμη απόδειξη ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ήδη έχουν αποδεχτεί την λαϊκή βούληση για τον αφανισμό της, αναζητώντας πλέον στέγη στις αγκαλιές του πολλά υποσχόμενου Αλ. Τσίπρα.
Άλλωστε, η ιδιότητα του χαμαιλέοντα ασκήθηκε με επιτυχία προ διετίας, την επομένη των προηγούμενων εκλογών.
Σε διαφορετική περίπτωση το brand ΔΗΜΑΡ θα μπει και αυτό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Αυτές οι «δυνάμεις», με τις φρέσκιες, άφθαρτες και αμόλυντες του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις εκλογές, οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν νωρίτερα από τον Μάρτιο του 2015.
Οι Ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν να σέρνεται η χώρα επί πέντε μήνες σε προεκλογική μπαρουφολογία, προκαλώντας προφανώς οι ίδιοι τις  εξελίξεις.
Ο Σαμαράς το γνωρίζει αυτό και γι’ αυτό έχει αρχίσει τις περιοδείες σε υποβρύχια και αρχαιολογικούς χώρους εξαγγέλλοντας φοροελαφρύνσεις.
Χωρίς όμως να αναφέρει πότε θα ξεκινήσουν αυτές, γιατί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού τις ψάχναμε όλοι…
Το ίδιο γνωρίζουν και οι πάσης φύσεως πολιτευόμενοι και πολιτικοί και ως γνήσια τέκνα του διπολικού συστήματος επιλέγουν μαντρί.
Ελάχιστοι Έλληνες παρακολουθούν τις φαιδρότητες τους και πολλοί περισσότεροι απλά έχουν γυρισμένη την πλάτη…

(Πρώτη ενημέρωση: Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, ώρα 15:37)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης