Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπος με τον εαυτό του και με το «σώμα» του – Φάτσα με την ιστορία, με φόντο τη χρεοκοπία

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπος με τον εαυτό του και με το «σώμα» του – Φάτσα με την ιστορία, με φόντο τη χρεοκοπία
Η επάνοδος στην πραγματικότητα είναι οδυνηρή, ειδικά για τους ειλικρινείς και ανιδιοτελείς ιδεολόγους - Ισχυρό σοκ μέσα στην… ψυχή και το «σώμα» του ΣΥΡΙΖΑ
Ισχυρό σοκ μέσα στην… ψυχή και το «σώμα» του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει χώρα εσχάτως, καθώς μετά από ένα 5μηνο ταλαιπωρίας και… θεωριών που δεν έφεραν αποτέλεσμα, το κόμμα βρέθηκε «φάτσα» με την οδυνηρή πραγματικότητα!
Οι δραματικές τελευταίες εξελίξεις, το «ξύλο» που έφαγε ο πρωθυπουργός απ’ όλη την Ευρώπη στο Στρασβούργο, τα τελεσίγραφα από τους ευρωπαίους για διωγμό από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., έχουν προκαλέσει ισχυρό σοκ στην… ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ.
Τόσο καιρό, αρκετοί μέσα στην κυβέρνηση, πίστευαν ότι δεν… αρμενίζουν στραβά αλλά στραβός είναι ο γιαλός και «πάλευαν» να αλλάξουν την πραγματικότητα!
Μπορεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης να είχε παραμεριστεί ή… μετατεθεί, αλλά αρκετοί, ακόμη όντας αιθεροβάμονες, καλλιεργούσαν τις ονειρώξεις άλλων καιρών.
Ένα πρώτο σοκ ήρθε την 1η Ιουλίου όταν έληξε (και επίσημα) το… βδελυρό μνημόνιο, αυτό που θα έσκιζε μέρα μεσημέρι η κυβέρνηση, και αρκετοί διαπίστωσαν ότι όλα αυτά τα ωραία περί 751 ευρώ κατώτερου μισθού, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά της 13ης σύνταξης κ.λπ. ήταν… ανέκδοτα!
Όμως, οι τελευταίες εξελίξεις ήρθαν με βίαιο τρόπο να σοκάρουν ακόμη και αρκετούς που με ειλικρίνεια πίστευαν σε μια άλλη πραγματικότητα, έναν άλλο δρόμο, μια άλλη διαχείριση.
Ήδη οι εξελίξεις ακύρωσαν έως και αχρήστεψαν εντελώς το δημοψήφισμα και το «ΟΧΙ» που έλαβε 61,31%, καθώς η… αλήθεια και η πραγματικότητα είναι – καλώς ή κακώς – πιο ισχυρές από τις ιδεοληψίες, τις επιθυμίες και τα συναισθήματα.
Το κλείσιμο των τραπεζών, οι ουρές στα ATMs, το νέκρωμα της οικονομικής δραστηριότητας και η μαχαιριά στον τουρισμό καταμεσής του καλοκαιριού, είναι γεγονότα που μόνο ανθρώπους χωρίς στοιχειώδη νόηση δεν σοκάρουν.
Και τα περισσότερα στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι άνθρωποι χωρίς νόηση.
Παράλληλα, η χώρα, είδε φάτσα την άτακτη χρεοκοπία και το διωγμό από την Ευρώπη, «σκοτώνοντας» κατακτήσεις δεκαετιών για τον ελληνικό λαό.
Κατακτήσεις που δεν έγκεινται πρωτίστως στα οικονομοτεχνικά οφέλη, αλλά σχετίζονται με την ασφάλεια των συνόρων, με τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, με τους πολλαπλούς συσχετισμούς στη μεσόγειο.
Όλα αυτά, οδηγούν σε ισχυρό σοκ το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετούς ειλικρινείς ανθρώπους σε αναδίπλωση και αναθεώρηση πολλών «δεδομένων».
Κάποιοι, καταλαβαίνουν έστω και αργά ότι η επιλογή της ρήξης με την Ευρώπη, με αυτούς που συνεργάζεται επί δεκαετίες, εκτός από… τρελή και ακραία προδοτική κίνηση, είναι και μη διαχειρίσιμη!
Κάποιοι, έστω και την τελευταία ώρα, με κλειστές τις τράπεζες και σκοτωμένη την οικονομία, καταλαβαίνουν ότι η επιλογή της ρήξης δεν… υπάρχει, καθώς θα άνοιξε την πόρτα της αβύσσου και θα ξεκλείδωνε την πύλη της κολάσεως! Κανένας δεν μπορεί να διαχειριστεί κάτι τέτοιο.
Οι δηλώσεις Μητρόπουλου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικές της (εσωτερικής) σύγκρουσης που λαμβάνει χώρα στην… ψυχή των μελών του κόμματος: «Αποτύχαμε, χάσαμε. Κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε αριστερή παρωδία και όχι αριστερή παρένθεση.
Δεν πρέπει να πάμε σε ένα Grexit, γιατί είμαστε ανίκανοι να το διαχειριστούμε και δεν πρέπει να προκαλέσουμε άλλο κακό στο λαό μας».
Η επάνοδος στην πραγματικότητα είναι οδυνηρή, ειδικά για τους ειλικρινείς και ανιδιοτελείς ιδεολόγους, που είναι και οι περισσότεροι θέλουμε να πιστεύουμε.
Για όσους είχαν… αλλότρια στόχευση, με δόλια ιδιοτελή κίνητρα, που λειτουργούν προδοτικά, η ετυμηγορία της ιστορίας θα είναι πολύ σκληρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης