Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η νέα Βουλή δεν έχει το «Νέγρο του Μοριά»

tags :
Η νέα Βουλή δεν έχει το «Νέγρο του Μοριά»
Άρθρο του Νίκου Θεοδωρόπουλου
Οι ψηφοφόροι πλέον «δουλεύουν» μία φορά στα τέσσερα χρόνια και οι πολιτικοί «δουλεύουν» επί τέσσερα χρόνια τους ψηφοφόρους. Όμως οι εθνικές εκλογές του Ιουνίου τους κούρασαν και είπαν να το ρίξουν λίγο …έξω αφού είχαν εξασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει κυβέρνηση.
Οι ανώνυμοι ψηφοφόροι κατάφεραν το ακατόρθωτο ενώ συνέχισαν τα «χτυπήματα» στο δεύτερο κόμμα και «φρέναραν» το τρίτο. Πάντως ανέβασαν το τέταρτο ,έδωσαν τη πέμπτη θέση σε νέο κόμμα , επιβίωσε το έκτο και έδωσαν την ευκαιρία στο έβδομο και όγδοο κόμμα.
Οι ψηφοφόροι τα έκαναν όλα χωρίς να οδηγήσουν σε ακυβερνησία τη χώρα.
Μακάρι να ήταν στη νέα Βουλή και ο «Νέγρος του Μοριά», γέννημα θρέμμα της Κυψέλης.
Δεν είμαι εγώ ο κατάλληλος να πω πόσο συντηρητική, προοδευτική ή αριστερή είναι η ελληνική κοινωνία.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλοι στο τέλος της νέας τετραετίας θα επιθυμούν μερίδιο από τα κέρδη που θα φέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πάντως το δεύτερο και τρίτο κόμμα απέχουν από το πρώτο κόμμα 22,71% και 28,7 % αντίστοιχα.
Ο δεύτερος έχασε τέσσερα χρόνια δημιουργικά και το τρίτο έχασε δυο προεκλογικές εκστρατείες για να κατανοήσει ότι ο δεύτερος δεν υπάρχει…
Πως θα καλυφθεί η εκλογική απόσταση;
Ακόμη και τον Σταν Γκρίνμπεργ να έδινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως «δανεικό» στο δεύτερο ή τρίτο κόμμα θα ήταν δύσκολο για τον μάγο της επικοινωνίας να καλύψει τα κενά.
Η λύση είναι μία και μοναδική.
Το δεύτερο και τρίτο κόμμα να κάνει προγραμματική σύγκλιση ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δεν συναντήθηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο ας συναντηθούν στα έδρανα της Αντιπολίτευσης. Είναι η στιγμή να ληφθούν γρήγορες αποφάσεις έχοντας ως χαλί την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη που ήθελε έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής στο κυβερνητικό σχήμα.
Το πρόβλημα το έλυσε ο ελληνικός λαός με το γνωστό ήδη εκλογικό αποτέλεσμα.
‘Άρα τι μένει για τους προέδρους του δεύτερου και τρίτου κόμματος να αναζητήσουν ένα πρόεδρο κοινής αποδοχής και να προχωρήσουν σε κοινή πολιτική ιδεολογική πλατφόρμα.
Υπάρχει καλύτερη πρόταση να περιμένουν 4 χρόνια με την προσδοκία να βρουν τους ψηφοφόρους σε κέφια και να δώσουν μια «κλωτσιά» 25 ποσοστιαίων μονάδων στο δεύτερο και μια μεγαλύτερη για το τρίτο κόμμα στα επίπεδα του 30%.
Το σενάριο αυτό δεν μπορεί να το φτιάξει ούτε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.
Έτσι οι ψηφοφόροι θα δώσουν τη λύση για όσα απασχολούν τους προέδρους του δεύτερου και τρίτου κόμματος. Παράκληση μην ταλαιπωρείτε τους ψηφοφόρους επειδή εσείς βρήκατε μια καρέκλα (!) Θέλουν και αυτοί τη δική τους καρέκλα στο ήλιο με θέα το Αιγαίο… Εννοείται ότι δε θα σας παρηγορήσω στις Ευρωεκλογές του 2024 όπως και στο τέλος της τετραετίας. Τα κόμματα από το δεύτερο ως το όγδοο λειτουργούν ως ΜμΕ επιχειρήσεις που θέλουν να επιβιώνουν πουλώντας την πραμάτεια τους σε «γειτονιές» ψηφοφόρων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης