Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τον…«παπά» παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον…«παπά» παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η Νέα Αριστερά μπορεί να αναλάβει το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης(!) ενώ είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να προσφύγει στο λαό για την εκλογή προέδρου διότι δεν έχει μέλη και φίλους !
Κερδίζει ο Κασσελάκης χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
Κερδίζει η νέα πρόεδρος χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Π.Σ.
Η πολιτική και μαθηματική εξίσωση βγάζει χαμένη την Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα.
Το πρώτο σενάριο αναδεικνύει νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη.
Η Νέα Αριστερά μπορεί να αναλάβει το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης(!) ενώ είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να προσφύγει στο λαό για την εκλογή προέδρου διότι δεν έχει μέλη και φίλους !
Το δεύτερο σενάριο να χάσει ο Κασσελάκης.
Δηλαδή οι κάλπες βγάζουν τον ή την νέο πρόεδρο κόμματος, ο οποίος θα διαχειριστεί τον χαμένο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023.
Τον Μάρτιο του 2024 ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα γυρίσει πίσω στο 2023 δίνοντας …ελπίδα αρχικά στα στελέχη του κόμματος και στους πολίτες που τον ακολουθούν και περιμένουν το νέο στίγμα μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.
Η αλήθεια θα ειπωθεί τον Ιούνιο.
Τον Ιούνιο του 2024 μέσα από τις Ευρωεκλογές η νέα ηγεσία του Μαρτίου θα πρέπει να διαχειριστεί το νέο αποτέλεσμα της κάλπης.
Στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να λάβει το ποσοστό του περασμένου Ιουνίου και η Νέα Αριστερά εμφανίσει ποσοστά κάτω του 3% το πιο πιθανό η Νέα Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ να γίνουν ένα …κομμάτι.

Στην περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης κατέβει με το δικό του κόμμα στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και λάβει ένα αξιοπρεπές ποσοστό αλλάζει όλα τα δεδομένα.

Οι πολιτικοί αναλυτές θα έχουν χρόνο περισσότερο από τρία χρόνια να λένε ποιος κερδίζει και ποιο χάνει με τη βοήθεια των δημοσκοπήσεων.
Τα εκλογικά ποσοστά του ερχόμενου Ιουνίου για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ θα ορίσουν το μέλλον του το οποίο πιθανότητα θα είναι δυσοίωνο.
Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα πριν το Συνέδριο ουσιαστικά κλείνει τον κύκλο της Αριστεράς όπως την γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσει την πορεία των κομμάτων που εμφανίστηκαν στην εποχή των Μνημονίων και σήμερα πέρασαν στην ιστορία.
Ανάμεσα στου χαμένους θα είναι και το ΠΑΣΟΚ που δύσκολα θα κεφαλαιοποιήσει τα όσα συμβαίνουν στη «γειτονιά» του.
Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης όπως και τα στελέχη του θα είναι ευχαριστημένα όταν αυξήσουν τα ποσοστά τους κατά 1,0001%.
Η Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα ρίχνει τίτλους τέλους διότι πιάστηκαν να παίζουν τον «παπά» σε κοινή θέα.
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης