Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Νέα παράταση στο μέγα – deal AON - WTW αξίας 30 δισ. δολαρίων

tags :
Νέα παράταση στο μέγα – deal AON - WTW αξίας 30 δισ. δολαρίων
Πήρε παράταση, ο αγώνας AON-WTW με την Κομισιόν. Θα κριθεί στα… πέναλτι

Νέα παράταση μέχρι τις 3 Αυγούστου έδωσε Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο μέγα – deal AON-WTW αξίας 30 δισ. δολαρίων , η προηγούμενη προθεσμία είχε οριστεί από τις ρυθμιστικές αρχές για τις 27 Ιουλίου.

Ήρθαν τα πάνω - κάτω

Η τελευταία προθεσμία κρύβει την προσδοκία, να μην βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των Βρυξελλών το θέμα των εκποιήσεων.
Χτες το Bankingnews έγραψε: «Η ΕΕ ζητά την εκποίηση της μονάδας cyber της Willis καθώς και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Μονάδες της Willis στην Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Ισπανία θα πωληθούν προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές. Στοιχεία των επιχειρήσεων finpro και της αεροδιαστημικής έχουν βγει προς πώληση».

800 εκατ. για ανάψει πράσινο

Η ΑΟΝ, αν και αποφεύγει να σχολιάζει τις εξελίξεις, διαβεβαιώνοντας ότι η συμφωνία θα κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2021 τονίζει πως το κόστος των μέτρων που ζητούν οι ρυθμιστικές αρχές για να δώσουν το πράσινο φως αναμένεται να φτάσει τα 800 εκατ. δολάρια.
Και φυσικά όλες οι κινήσεις της διοίκησης της ΑΟΝ θα περάσουν προς εξέταση από το μικροσκόπιο των αναλυτών.
Η Willis εκποιώντας περιουσιακά στοιχεία υπολογίζεται να χάσει το 20% των εσόδων της ή χονδρικά 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εν ευθέτω χρόνω συμφωνίες για τις εκποιήσεις

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι εντός ολίγων ημερών ή το αργότερο ολίγων εβδομάδων θα υπάρξουν νέες συμφωνίες για τις πωλήσεις των ανωτέρω περιουσιακών στοιχείων, με συμφωνία εξαγοράς της WTC από την AON να βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στο τέλος.
Από την πλευρά των ρυθμιστικών αρχών, φαίνεται ότι να μην τηρούνται οι προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα που ορίζουν καθώς σήμερα ρύθμισαν εκ νέου τους δείκτες του ρολογιού.
Οι ημερομηνία ορόσημο για την πώληση ήταν η 12η Ιουλίου 2021, στην συνέχεια η 27η Ιουλίου και από σήμερα η 3η ημέρα του Αυγούστου.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης