Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ρουμανική ασφαλιστική βόμβα απειλεί 180.000 Έλληνες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων - Τι συμβαίνει με τη City Insurance

Ρουμανική ασφαλιστική βόμβα απειλεί 180.000 Έλληνες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων - Τι συμβαίνει με τη City Insurance
Εξαφανισμένοι οι εκπρόσωποι της εταιρίας στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα

Περί τους 180.000 ασφαλισμένους οδηγούς αυτοκινήτων στην Ελλάδα κινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα, αν συμβεί το απευχόμενο και μπει λουκέτο από τον Ρουμάνο Επόπτη (ASF) στην City Insurance.
Μία καλή περίπτωση αν η ΕΠΥ δεν γλυτώσει το λουκέτο είναι να πέσουν υπογραφές για μεταφορές χαρτοφυλακίων και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου περάσουν σε ασφαλιστικές.
Το Bankingnews για τις ανάγκες του ρεπορτάζ επιχείρησε τρεις φορές να επικοινωνήσει με τον διαχειριστή ή κάποιον εκπρόσωπο της ΕΠΥ City Insurance.
Όλες οι γραμμές που αναγράφονται στη ιστοσελίδα της εταιρείας οδηγούν στην γραμμή βοηθείας.
Ο αριθμός κινητού που αναγράφεται στην ιστοσελίδα για αναγγελίες ζημιών έχει φραγή εισερχομένων κλήσεων ενώ δύο ακόμα αριθμοί παραπέμπουν στην Total Care που λειτουργεί ως αναφέρεται μέχρι τις 2μμ. Στην Total Care όπως ανέφεραν βρίσκεται ο διαχειριστής της εταιρείας.

Πώς έχουν τα πράγματα για την City Insurance

Στην City Insurance, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (ASF) της Ρουμανίας επέβαλλε ειδική διαχείριση μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε. Και μπορεί να είναι ηγέτιδα εταιρεία στην Ρουμανία στην ασφάλιση αυτοκινήτου, οι εξουσιοδοτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο ανακλήθηκαν.
Ακολούθησε και ένα μπιλιετάκι συνολικής αξίας 8 εκατομμυρίων λέϊ προς τα μέλη και το εποπτικό συμβούλιο για παραβάσεις.
Στην συνέχεια και άλλο ένα πρόστιμο αξίας 2,9 εκατομμυρίων για αθέτηση εποπτικών υποχρεώσεων.
Υποχρέωση της City Insurance είναι να αποκαταστήσει το επίπεδο επιλέξιμων ιδίων κεφαλαίων για την κάλυψη των κεφαλαιακών απαιτήσεων.
Το μέγεθος της του προβλήματος θα προσπαθήσει να το καλύψει προσωρινά το Ταμείο Εγγυήσεων που έχει αναλάβει την διαχείριση της εταιρείας, προσωρινώς.

Η μαύρη τρύπα

Το έλλειμμα κεφαλαίων προσεγγίζει τα 170 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα ειδησεογραφικές πηγές της Ρουμανίας.
Κατά τις ίδιες πηγές ο δείκτης ρευστότητας της εταιρείας βρίσκεται μόλις στο 0,16 έναντι υποχρέωσης 1. Το χειρότερο είναι ότι η εταιρεία παρουσίαζε οικονομικές καταστάσεις οι οποίες δεν είχαν ποτέ επιβεβαιωθεί από την τράπεζα που φέρονταν ότι εκδίδονταν.
Ο στόχος ήταν να πείσει τους ασφαλισμένους ότι διέθετε την απαιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια.

Τα μαντάτα για τους ασφαλισμένους στην Ελλάδα

Η City Insurance δεν είναι ασφαλιστική στην Ελλάδα.
Δραστηριοποιείται με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ).
Σύμφωνα με πηγές του Bankingnews το χαρτοφυλάκιο της αριθμεί περίπου τα 180.000 οχήματα.
Αν η Εποπτική Αρχή της Ρουμανίας αναστείλει τις λειτουργίες της εταιρείας και στην συνέχεια την κλείσει όπως έχει γίνει με άλλες ΕΠΥ στο πρόσφατο παρελθόν στην Ελλάδα, τότε οι ασφαλισμένοι θα έχουν προβλήματα. Κάποιες ΕΠΥ κλείνοντας έκαναν συμφωνίες με ασφαλιστικές για να γίνει μεταφορά χαρτοφυλακίων, ενώ μέρος αποζημιώσεων υπό προϋποθέσεις αναλαμβάνει το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου.
Ακούγεται ότι δύο από τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου είναι Ελληνες.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης