Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Για της ΟΚΕ την ποδιά (καρέκλα) σφάζονται παλικάρια στη ΓΣΕΕ και η επιμονή... στο στέλεχος της ΔΑΚΕ

Για της ΟΚΕ την ποδιά (καρέκλα) σφάζονται παλικάρια στη ΓΣΕΕ και η επιμονή... στο στέλεχος της ΔΑΚΕ
Στα «μαχαίρια» βρίσκεται το προεδρείο στην ΓΣΕΕ, μετά την επιμονή και παρά την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε τον ορισμό από τον υπουργό Οικονομικών, για πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής
Σχετικά Άρθρα

Στα «μαχαίρια» βρίσκεται το προεδρείο στην ΓΣΕΕ, μετά την επιμονή και παρά την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε τον ορισμό από τον υπουργό Οικονομικών, για πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής τον τέως πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Ι. Πάιδα (στέλεχος της ΔΑΚΕ-Δημοσίου).

Μετά την ακύρωση ο κ. Σταϊκούρας πρότεινε εκ νέου τον κ. Πάιδια ως πρόεδρο (στέλεχος της ΔΑΚΕ Δημοσίου και κομματάρχης του υπουργού στη Λαμία), παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ ακύρωσε, ως μη νόμιμη, την προσβαλλόμενη Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ανατρέποντας όλη την προηγηθείσα διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας της ΟΚΕ για την υπόδειξη του Προέδρου της, κατά την οποία, υπονομεύθηκε και παραβιάστηκε κατάφωρα το δικαίωμα της εργατικής ομάδας (όπου η ΓΣΕΕ διαθέτει την πλειοψηφία), η οποία είχε σειρά να υποδείξει τον υποψήφιο Πρόεδρο.
Μετά και την εκ νέου τοποθέτηση η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών και αφού κατήγγειλε «τη μετατροπή της Ο.Κ.Ε από ένα θεσμό συνεννόησης και διαλόγου, σ’ ένα ελεγχόμενο κομματικό παραμάγαζο», η ΓΣΕΕ αποφάσισε την ανάκληση των εκπροσώπων της από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.
Στην επιστολή τονίζει ότι η απόφασή της έρχεται μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τη μη συμμόρφωση στις εγγυήσεις αμεροληψίας και ανεξαρτησίας, από κρατικές και λοιπές παρεμβάσεις, που οφείλουν να διέπουν τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.
Να θυμίσουμε ότι η Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) είναι ένας σημαντικός θεσμός εκπροσώπησης των εργαζομένων, κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα, λειτουργεί από το 1994 και συγκροτείται από
3 ομάδες κοινωνικών εταίρων: Εργαζόμενοι (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ)
Εργοδότες (ΣΕΒ – ΣΕΤΕ – Εν. Ελληνικών Τραπεζών κλπ)
Ειδικές Κατηγορίες (Γεωργικοί Συνεταιρισμοί, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Οικονομικό Επιμ/ριο, Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Δικηγόροι κλπ).

Γκιάτης κατά ΔΑΚΕ και Παναγόπουλου

Στο θέμα παρενέβη το στέλεχος της ΔΑΚΕ και πρόεδρος των εργαζομένων στην Alpha Bank Τάσος Γκιάτης που επιτίθεται κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου και τον χαρακτηρίζει «αχόρταγο Πρόεδρο» που φιλοδοξεί να έχει κάτω από τον απόλυτο έλεγχό του όλα τα θεσμικά όργανα (ΟΚΕ, ΟΚΕ Βρυξελλών, ΓΣΕΕ, ΙΝΕ – ΓΣΕΕ κλπ), αποφασίζει να αποχωρήσει από την Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή ανακαλώντας όλα τα μέλη της!! γιατί στη θέση του Προέδρου της ΟΚΕ εξελέγη άλλος υποψήφιος και όχι η προσωπική του επιλογή (που δεν είχε καν την έγκριση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ) που παράλληλα είναι έμμισθος υπάλληλος του ΕΚΑ!
Μάλιστα ο κ. Γκιάτης καλεί τη ΔΑΚΕ, η οποία στην πλειοψηφία της συντάσσεται με το προεδρείο αλλά και τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις, που ανοιχτά δεν έχουν εκφραστεί, «να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τέτοιες μονομερείς αποφάσεις και να ασκήσουν τα καθήκοντά τους μέσα από τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή,».
Τέλος, ακόμη περιμένουμε μία δημόσια τοποθέτηση για το σκάνδαλο του 1.000.000 ευρώ σε fund αγνώστου προελεύσεως (σύμφωνα με δημόσια καταγγελία του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ), του τρόπου επιλογής προσλήψεων στο ΙΝΕ – ΓΣΕΕ με μηνιαίο μισθό 5.800 ευρώ!! και αν αληθεύουν δημοσιεύματα εφημερίδων ότι στελέχη του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ παραπέμπονται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης