Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Υψηλό δικαίωμα συμβολαίου εισπράττει μεγάλη Ασφαλιστική από πελάτες

Υψηλό δικαίωμα συμβολαίου εισπράττει μεγάλη Ασφαλιστική από πελάτες
Το δικαίωμα Συμβολαίου είναι έσοδο που το εισπράττει η ασφαλιστική και όχι ο ασφαλιστής όπως εσφαλμένα πιστεύεται.
Υψηλό δικαίωμα συμβολαίου γράφει μεγάλη ξένη ασφαλιστική στην Λεωφόρο Συγγρού για να εμφανίσει έσοδα.
Το δικαίωμα Συμβολαίου είναι έσοδο που το εισπράττει η ασφαλιστική και όχι ο ασφαλιστής όπως εσφαλμένα πιστεύεται.
Γεμίζουν τα Ταμεία οι ασφαλιστικές από τα Δικαιώματα
Πληροφορίες του ΒΝ από τον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης καταγγέλλουν την πολυετή αυθαίρετη τακτική των ασφαλιστικών να εισπράττουν δικαιώματα συμβολαίων και μάλιστα πολύ υψηλά για κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο για κάθε συμβόλαιο τεράστια ποσά.
Διώχνουν κόσμο από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση
Την ίδια στιγμή προσθέτει, πως η πολιτική συγκεκριμένης ασφαλιστικής που ισχυρίζεται σε ανακοινώσεις της και σε συνέδρια πωλήσεων ότι στηρίζει το agency , υιοθετεί στην πράξη εντελώς τα αντίθετα, στηρίζοντας μόνο τις διαδικτυακές πωλήσεις τις οποίες θέλει να τις επεκτείνει και στα συστήματα υγείας που διαχειρίζεται.
Το δικαίωμα Συμβολαίου σύμφωνα με τον ορισμό είναι ένα ποσό που εισπράττουν οι ασφαλιστικές μαζί με το ασφάλιστρο για να καλύψουν όπως υποστηρίζουν τα έξοδα του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ωστόσο το ποσοστό του ποσού αυτού είναι κυμαινόμενο και αδιαφανές.
Κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα κάποιες ασφαλιστικές φρόντισαν να το «σκουπίσουν» στην προσπάθεια τους να ελαφρύνουν τα βάρη των ασφαλισμένων και να εφαρμόσουν πιο διάφανες πολιτικές.
Σήμερα κύκλοι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τάσσονται κατά της πολιτικής αυτής, τονίζοντας ότι μία δύο ασφαλιστικές στην Λεωφόρο Συγγρού, μειώνοντας στο ελάχιστο τις προμήθειες που δίνουν στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, τα έξοδα λειτουργίας του agency, επιζητούν να βάλουν στο περιθώριο τα Δίκτυα και να συγκεντρώσουν όλη την παραγωγή πάνω τους.
Κανονισμοί Πωλήσεων με «διχαλωτή γλώσσα»
Από αυτές τις πολιτικές δεν λείπουν και οι ασφαλιστικές οι οποίες στους Κανονισμούς Πωλήσεων απαιτούν από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση να υπογράψει «ακατονόμαστες δεσμεύσεις» .
Όσοι δεν συμμορφωθούν και δεν υπογράψουν χάνουν τα δικαιώματα τους, κινδυνεύοντας με απολύσεις.
Αποκλειστικοί αλλά με κωδικούς πολλούς
Η κείμενη νομοθεσία δίνει το δικαίωμα της εναντίωσης και της προσφυγής στα δικαστήρια με αγωγές, ωστόσο αρκετοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που είχαν το δικαίωμα αυτό δεν το άσκησαν καθώς διατηρούσαν ένα γραφείο για μία ασφαλιστική ενώ στα κρυφά είχαν κωδικούς και σε άλλες ασφαλιστικές.
Αυτό σημαίνει ότι εμφανίζοντας τυπικά να έχουν αποκλειστική συνεργασία με μία και μόνο ασφαλιστική ωστόσο διατηρούσαν πάνω από μία συνεργασίες με ασφαλιστικές με αποτέλεσμα να έχουν χάσει το δικαίωμα απέναντι στο νόμο.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης