Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κρίσιμη εβδομάδα πριν το ραντεβού στο Μόντε Κάρλο για τους (αντ)ασφαλιστές

Κρίσιμη εβδομάδα πριν το ραντεβού στο Μόντε Κάρλο για τους (αντ)ασφαλιστές

Στις...ράγες των κυβερνήσεων με πολλά ερωτήματα για το μηδενικό αποτύπωμα

Σχετικά Άρθρα

Μία εβδομάδα μένει για τη διεξαγωγή των συζητήσεων στο Rendez-vous του Μόντε – Κάρλο πάνω σε θέματα ασφάλισης νέων τεχνολογιών μετάβασης σε μηδενικό αποτύπωμα ενέργειας.
Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα καθορίσουν και τις αλλαγές στον τρόπο ασφάλισης.
Σημαντικό, ωστόσο σύμφωνα με πηροφορίες του ΒΝ ότι επί της παρούσας φάσης στην πλειοψηφία τους, οι έρευνες που δημοσιεύονται από τις διεθνείς εταιρείες συμβούλων επικεντρώνονται κυρίως στα πλεονέκτημα και όχι στα μειονεκτήματα που μπορεί να προκαλέσουν στο περιβάλλον ορισμένες νέες μορφές τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας που χρειάζεται να ενσωματώσουν εξαρτήματα βλαβερά προς το περιβάλλον.
Στις εξαιρέσεις αυτών η Allianz Global Corporate Specialty που για παράδειγμα σε μελέτη της για την μετακίνηση χρησιμοποιώντας το άζωτο ή εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρική ενέργεια αναφέρει και τα ενδεχόμενα μειονεκτήματα στο περιβάλλον αλλά και τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε περιουσιακά στοιχεία.

Στο χορό του μηδενικού αποτυπώματος

Στο Rendez-Vous 2022, η PwC διοργανώνει ημερίδα και συζήτηση για το ρόλο και την συμμετοχή (αντ)ασφαλιστών και των underwriters στη μετάβαση μηδενικού αποτυπώματος στο περιβάλλον καθώς με την υποστήριξη των νέων τεχνολογιών.
Η PwC έχει επεξεργαστεί τους κινδύνους και τις ευκαιρίες της εφαρμογής των ESG και της μετάβασης στην οικονομία των μειωμένων ρύπων και είναι έτοιμη να παρουσιάσει τα αποτελέσματα στους συμμετέχοντες.

Δεν μπορούν να πάνε αντίθετα με το ρεύμα των κυβερνήσεων

Και και αν και ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα οφέλη και οι ζημιές από την χρήση των νέων τεχνολογιών σε τομείς εφαρμογής, οι (αντ) ασφαλιστικές δεν είναι σε θέση να αγνοήσουν τις προτροπές των κυβερνήσεων προς τις κατευθύνσεις αυτές ή τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις συμμορφώνονται στις νομοθεσίες των κυβερνήσεων
. Υπό το πρίσμα αυτό ο ρόλος της (αντ)ασφάλισης είναι κρίσιμος και μπορεί ταυτόχρονα να δράσει και συμβουλευτικά για πολλούς τομείς της οικονομίας.

Αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομίας

Νέο κεφάλαιο με απλά λόγια ανοίγει για τις κατασκευές, την μεσιτεία ακινήτων, τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, την ενέργεια, την τεχνολογία αφού οι νέες μορφές τεχνολογία επιδρούν και έχουν αντίκτυπο σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομίας με τους (αντ)ασφαλιστές να έχουν το κλειδί στη  συνέχιση των επιχειρησιακών τους λειτουργιών.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης