Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ένταξη στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης ζητούν οι Μεσολαβητές Ασφαλιστές

Ένταξη στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης ζητούν οι Μεσολαβητές Ασφαλιστές
Ο Σύνδεσμος, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αποτελώντας τον πρώτο θεσμικό φορέα της ασφαλιστικής αγοράς που προέβη σε ανάλογη πρωτοβουλία.

Νέους στρατηγικούς στόχους για την διετία θέτει η διοίκηση του Συνδέσμου Ασφαλιστών Μεσολαβητών (ΣΕΜΑ) για την επόμενη διετία, που αφορούν τόσο στη χρηματοδότηση και την επέκταση των εργασιών, όσο και στη στήριξη της παραγωγής, τη διακριτότητα του επαγγέλματος και το μεγαλύτερο άνοιγμα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του φορέα, κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, στις άμεσες στοχεύσεις του ΣΕΜΑ περιλαμβάνονται:

  1. Η ένταξη του ΚΑΔ των μεσιτών ασφαλίσεων στο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να καταστεί δυνατή η στήριξη του κλάδου μέσω σχετικών προγραμμάτων χρηματοδότησης.
  2. Η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας περί υποχρεωτικής ασφάλισης συγκεκριμένων κατηγοριών επαγγελματιών.
  3. Η επαναφορά φορολογικών κινήτρων για την υγεία και την ασφάλιση της κατοικίας. Για τις περιπτώσεις των επαγγελματιών με πολλαπλούς ΚΑΔ, ο καθορισμός ως κριτήριο διατήρησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ότι η βασική πηγή εισοδήματος να είναι από ασφαλιστικές εργασίες.
  4. Η επέκταση του MoU με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, προκειμένου οι φοιτητές να πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε Μεσίτες Ασφαλίσεων.


Επίσης, ο Σύνδεσμος, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αποτελώντας τον πρώτο θεσμικό φορέα της ασφαλιστικής αγοράς που προέβη σε ανάλογη πρωτοβουλία.
Στο πεδίο της εξωστρέφειας ο ΣΕΜΑ υλοποίησε τον τελευταίο χρόνο συνολικά 19 δράσεις επικοινωνίας, 58 σε σύνολο την τελευταία τριετία, καθώς και τρία έργα αναβάθμισης ισάριθμων υποδομών του, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε εννέα κατά την περίοδο 2019-2022.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης