Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σώμα με σώμα οι ασφαλιστικές, μάχες για τις πρωτιές

Σώμα με σώμα οι ασφαλιστικές, μάχες για τις πρωτιές
Στο κυνήγι των μεγεθών βγήκαν οι ασφαλιστικές αυτό το μήνα για να γράψουν αυξημένη παραγωγή τέλος του έτους.
Οι μάχες για τις πρωτιές θα γίνονται όλο και δυσκολότερες όσο πλησιάζει το τέλος του 2022.
Το ρίχνουν στις επενδύσεις κεφαλαίων όσοι δεν πιάνουν τους στόχους και δεν πιάνουν τα νούμερα που θα του ανεβάσει στην πρώτη τριάδα.

Η Εθνική Ασφαλιστική θα κάνει την έκπληξη, πρωτιές για Eurolife, Generali, NN

Στις πρώτες θέσεις, αν δεν υπάρξουν ανατροπές προβλέπεται να είναι η ΝΝ μετά την εξαγορά της MetLife έχοντας ενσωματώσει προϊόντα ζωής και υγείας που δεν της έλειπαν, η Εθνική Ασφαλιστική η οποία πατά γερά στα δίκτυα, μερικά εκ των οποίων έχουν εκτοξεύσει τις πωλήσεις τους, η Eurolife που σταθμίζει τις επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές και άλλους τίτλους με τις πωλήσεις των ασφαλιστικών προϊόντων, βελτιώνοντας την ποιότητα του τεχνικού ασφαλίστρου και η Generali η οποία αναρριχάται ψηλά, χάριν των προϊόντων, των ομαδικών συμβολαίων, και συμβολαίων περιουσίας.

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση στην σκακιέρα της ασφαλιστικής αγοράς

Την έκπληξη αναμένεται να κάνει το CVC με την Εθνική Ασφαλιστική που ανοίγει νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Κρατώντας τα ίδια προϊόντα και δίνοντας έμφαση στα δίκτυα στοχεύει σε αύξηση των εσόδων και των πωλήσεων. Σύμφωνα με πηγές του ΒΝ και προσώρας το CVC δεν θα μειώσει τον αριθμό των δικτύων, δεν θα αλλάξει τις στρατηγικές των πωλήσεων, τις προμήθειες, και τα μπόνους που δίνει η Εθνική Ασφαλιστική.
Ερώτημα που πλανάται στην αγορά είναι το αν το CVC μείνει με μία ασφαλιστική στην Ελλάδα ή προβεί σε νέα εξαγορά ασφαλιστικής. Στο πλαίσιο αυτό ξαναφουντώνουν οι συζητήσεις και οι φήμες για το αν η επόμενη ασφαλιστική που θα εξαγοραστεί στην Ελλαδα θα είναι η Υδρόγειος, η Groupama ή η Minetta –αν και η τελευταία εκ των τριών έχει διαβεβαιώσει ότι δεν αλλάζει χέρια και έχει πίσω της τα κεφάλαια του Θεοχαράκη.
Ένα ακόμα ερώτημα που πλανάται στην αγορά είναι αν το CVC ήρθε με μακροπρόθεσμους στόχους στην Ελλάδα ή μόλις βγουν τα νούμερα και οι αποδόσεις που θέλει, πουλήσει και φύγει.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης