Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αλλαγές στις εμπορικές ασφαλίσεις μεγάλων και μικρών κινδύνων από την Allianz

tags :
Αλλαγές στις εμπορικές ασφαλίσεις μεγάλων και μικρών κινδύνων από την Allianz
Η νέα δομή προέρχεται από την συνένωση της μονάδας μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών πελατών Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) με τις μικρές μονάδες χωρών της Allianz που εξυπηρετούν λογαριασμούς μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σχετικά Άρθρα
Μετά από την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης το 2022 στην Ελλάδα, ο όμιλος Allianz, στοχεύοντας στην συσπείρωση των δυνάμεων, απλοποιεί την δομή των επιχειρηματικών ασφαλίσεων, προσεγγίζοντας τους μεγάλους και μικρούς κινδύνους των εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων υπό την επωνυμία Allianz Commercial.
Η νέα αυτή δομή προέρχεται από την συνένωση της μονάδας μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών πελατών Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) με τις μικρές μονάδες χωρών της Allianz που εξυπηρετούν λογαριασμούς μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η νέα δομή εξυπηρετεί τρεις σκοπούς

Σκοπός της νέας δομής είναι: να κλείσει τα διαρθρωτικά κενά στην εμβέλεια της αγοράς, να καλύψει επαρκώς τους ολοένα αυξανόμενους κινδύνους της παγκοσμιοποίησης, καθώς και να προσφέρει προϊόντα σε μικρότερους πελάτες, καλύπτοντας τις τοπικές ανάγκες των αγορών.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και τα Δίκτυα διαμεσολάβησης (πράκτορες ασφαλίσεων και μεσίτες) θα έχουν πρόσβαση σε εναρμονισμένες ασφαλιστικές λύσεις και underwriting υπό παγκόσμιο συντονισμό, και θα μπορούν να παρέχουν τα ασφαλιστικά προϊόντα και σε τοπικές αγορές.
Σύμφωνα, δε, με τα όσα υποστηρίζει η Allianz, οι εργαζόμενοι θα έχουν καλύτερες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης και δυνατότητες επαγγελματικής κινητικότητας.

Ζητούμενο η επέκταση στον τομέα Περιουσίας και Ατυχημάτων μέσα από οικονομίες κλίμακας

Κατά την Allianz, πρόκειται για φυσικό επακόλουθο της πολυετούς στρατηγικής της στην κάλυψη των παγκόσμιων κινδύνων, καθώς και μία θεμελιώδη κίνηση στην στρατηγική του Ομίλου Allianz στην πρόθεση του να επεκτείνει την παρουσία του στον τομέα Περιουσίας και Ατυχημάτων, αναπτυσσόμενος ευέλικτα μέσα από μεγάλες πλατφόρμες για να δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι βάσεις ετέθησαν το 2021 με την ίδρυση του Παγκόσμιου Εμπορικού Τμήματος το 2021 που στόχο είχε για να καθοδηγήσει παγκοσμίως τις μεσαίες εταιρικές επιχειρησιακές δραστηριότητες , τις τοπικές μονάδες της Allianz, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις αποδόσεις της AGCS.

Η δομή του νέου σχήματος και τα νέα πρόσωπα στο έργο

Η Allianz Commercial θα διαθέτει έναν μοναδικό εμπορικό εταίρο σε κάθε χώρα ή περιοχή για να εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις της Allianz Commercial, απλοποιώντας την εμπειρία των πελατών και των συνεργατών (Δικτύων) στο τομέα της διανομής ασφαλιστικών προϊόντων.
Οι αρμόδιες ομάδες για τις εμπορικές συναλλαγές, το underwriting και την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων θα συνεργάστουν στενά στο πλαίσιο του νέου ολοκληρωμένου μοντέλου λειτουργίας. Τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις νομικές υπηρεσίες θα παραμείνουν τα ίδια.
Ως αρχηγός στην Allianz Commercial έχει οριστεί ο Joachim Mueller ο οποίος αναλαμβάνει μέρος των αρμοδιοτήτων ως CEO της AGCS SE, θα αναφέρεται στον Townsend. Dirk Vogler, πρώην Μέλος του ΔΣ της Allianz Versicherungs-AG, που διορίστηκε Επικεφαλής Μετασχηματισμού Μεσαίων Επιχειρήσεων και αναφέρεται στον J. Mueller.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης