Basket Talk

Basketball Champions League: Η Μπούργος «ξύπνησε» στο τέλος και έκανε το repeat! (video)

Basketball Champions League: Η Μπούργος «ξύπνησε» στο τέλος και έκανε το repeat! (video)
Η Σαν Πάμπλο Μπούργος έκανε το repeat στο BCL, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της Πινάρ Καρσίγιακα με 64-59.
Σχετικά Άρθρα
Η ομάδα του Χουάν Πεναρόγια έγινε η πρώτη που κατέκτησε για δεύτερη φορά τον τίτλο στην ιστορία της διοργάνωσης, κάνοντας το... θαύμα της για δεύτερη σερί χρονιά. Αυτή την φορά η Σαν Πάμπλο Μπούργος επικράτησε της Πινάρ Καρσίγιακα στο Νόβγκοροντ της Ρωσίας με σκορ 64-59 και η ομάδα του Ουφούκ Σάριτσα έχασε την ευκαιρία να γίνει η πρώτη τουρκική ομάδα που θα κατακτούσε το τρόπαιο της διοργάνωσης.  Οι παίκτες που ξεχώρισαν από τους Ισπανούς ήταν ο Βίτορ Μπενίτε (αναδείχθηκε και MVP του Final 8) και ο Άλεξ Ρένφρο με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι. Από την πλευρά των ηττημένων, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του ο Άμαθ Εμπαγιέ με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ. Νεύρα και άγχος

Διστακτικότητα και νευρικότητα επικράτησε στο πρώτο δεκάλεπτο του τελικού, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες και τον Άλεξ Ρένφρο, με πέντε προσωπικούς πόντους, να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους Ισπανούς στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου (15-13).

Στο ίδιο... μήκος κύματος κινήθηκε ο αγώνας και στην δεύτερη περίοδο, με τα ποσοστά από την γραμμή του τριπόντου να είναι αποκαρδιωτικά, τόσο για την Πινάρ Καρσίγιακα (22%) όσο και για την Μπούργος (27%). Ο Αμάθ Εμπαγιέ κρατούσε κοντά στο σκορ τους Τούρκους, σημειώνοντας στο πρώτο ημίχρονο 9 πόντους (29-28).

Καλάθια με το... σταγονόμετρο και η Μπούργος ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης

Ο ρυθμός και η ποιότητα του τελικού συνέχισε να βρίσκεται σε χαμηλά επιπέδα, με την ομάδα του Ουφούκ Σάρισα να δυσκολεύεται να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Η Μπούργος δεν βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα αλλά με τα σουτ των Βίτορ Μπενίτε και Άλεξ Ρένφρο διατηρούσε τα ηνία του αγώνα και στο τρίτο δεκάλεπτο (46-39). Στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο, η Πινάρ Καρσίγιακα πήρε... μπροστά με τον Ντι Τζέι Κένεντι και με συνεχόμενα προσωπικά του καλάθια οι Τούρκοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα (53-51) έξι λεπτά πριν το τέλος. Στη συνέχεια ο Μπενίτε «ξύπνησε» και στις λεπτομέρειες οι Ισπανοί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και έκαναν το repeat, επικρατώντας με 64-59.

Στον μικρό τελικό που προηγήθηκε νωρίτερα, η Σαραγόσα επικράτησε της Στρασμπούρ με σκορ 89-77 και ο Ντίλαν Ένις ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, σημειώνοντας 24 πόντους.

Tα δεκάλεπτα: 13-15, 28-29, 39-46, 59-64

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης