Basket Talk

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Να γίνουμε οι πρώτοι νεοφώτιστοι που θα κατακτήσουν το Πρωτάθλημα!»

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Να γίνουμε οι πρώτοι νεοφώτιστοι που θα κατακτήσουν το Πρωτάθλημα!»
Η συνέντευξη Τύπου προπονητών και αρχηγών για τη νέα έκδοση της Basket League, «επιφύλασε» την απίστευτη ατάκα του Γιώργου Μπαρτζώκα που χαρακτήρισε νεοφώτιστη την ομάδα του Ολυμπιακού και έθεσε στόχους για το Πρωτάθλημα! Ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε την απουσία του Βασίλη Σπανούλη, ενώ οι Δημήτρης Πρίφτης, Ιωάννης Παπαπέτρου και Στέφανος Δέδας... ξεκαθάρισαν την κατάσταση που επικρατεί στις ομάδες τους...
Σχετικά Άρθρα

Διάθεση για χιούμορ είχε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, που δήλωσε πως μεταξύ άλλων: «Σκοπός μας φέτος είναι να κάνουμε θόρυβο και να γίνουμε οι πρώτοι νεοφώτιστοι που θα κατακτήσουν το Πρωτάθλημα!».

Γενικότερα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου Πρωταθλήματος από τον ΕΣΑΚΕ, ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε: «Η ομάδα μας λείπει δύο χρόνια από το πρωτάθλημα. Εγώ λείπω επτά χρόνια, οπότε με χαρά είδα και πάλι κάποια πρόσωπα εδώ… Ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία. Είμαστε πιο έτοιμοι να παίξουμε από νωρίς καλά και να είμαστε πιο σταθεροί κατά τη διάρκεια της σεζόν… Η επίδραση του Σπανούλη ήταν σημαντική, αλλά τώρα που δεν υπάρχει στο ρόστερ αλλάζουμε φιλοσοφία.

Την απουσία του Βασίλη Σπανούλη κλήθηκε να σχολιάσει και ο Γιώργος Πρίντεζης, με τιν αρχηγό των «ερυθρολεύκων» να καταλήγει στα εξής: «Η απώλεια του Βασίλη Σπανούλη είναι μεγάλη, είναι ένας άνθρωπος ευλογημένος σε όλα. Θα μας λείψει πάρα πολύ και στα αποδυτήρια και στο παρκέ. Έχουμε έναν κορμό και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Ξεκινάμε από μία καλύτερη βάση και αυτό φαίνεται από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας».

Ενώ για τον Παναθηναϊκό, είπε: «Διαφωνώ ότι υπάρχει πίεση. Η πίεση είναι σε άλλες καταστάσεις της ζωής. Όλος ο κόσμος θέλει να βλέπει περισσότερα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να περάσει πιο ευχάριστα ένα δίωρο. Μας δίνει κίνητρο το να διεκδικούμε δύο τίτλους παραπάνω…».

Από την πλευρά των έτερων… αιωνίων, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε: «Αρχικά, να πω ότι είναι χαρά μου που βρίσκομαι ξανά ανάμεσά σας. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάντα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον. Η πρόκληση του Παναθηναϊκού ήταν πολύ μεγάλη. Δεν ήθελε σκέψη. Γυρνάω στην πατρίδα με πολύ μεγάλο κίνητρο για μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία και φυσικά πολύ μεγάλες απαιτήσεις και ευθύνες».

Για το τι θα πρέπει να περιμένουμε φέτος από την ομάδα και τις ενδεχόμενες μεταγραφικές κινήσεις: «Είναι πολύ πρόωρο να πούμε κάτι και να προσδιορίσουμε κάτι. Φυσικά, έχουμε πλάνο και φιλοσοφία. Θέλουμε σιγά - σιγά μέσα από τη δουλειά να χτίσουμε τις συνεργασίες μας. Είναι μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο. Χρειάζεται δουλειά από όλους όσους συμμετέχουν.

Το ρόστερ είναι αυτό που είναι. Έχουμε τις ιδιαιτερότητές μας, είχαμε τραυματισμούς να διαχειριστούμε. Συλλογικά θα κρίνουμε και θα αποφασίσουμε αν χρειάζεται κάτι ή όχι, μετά τα πρώτα παιχνίδια και βάσει οικονομικών δυνατοτήτων».

Ο αρχηγός του «Εξάστερου», Ιωάννης Παπαπέτρου, μίλησε για τη νέα ομάδα: «Νομίζω ότι η ομάδα έχει διατηρήσει ένα μέρος του κορμού από πέρυσι... Ο κόουτς έχει δική του φιλοσοφία και δομή για το πώς θέλει να παίξει η ομάδα. Προσπαθούμε να το δείξουμε και στα φιλικά, θέλουμε να παίζουμε ομαδικά στην επίθεση και σκληρά στην άμυνα. Ελπίζω να έχουμε όλοι υγεία και το πρωτάθλημα να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Καλή επιτυχία σε όλους».

Αλλά και την επιστροφή του Ολυμπιακού: «Σίγουρα είναι ένα κίνητρο. Η "αντιπαλότητα" των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο δίνει διαφορετική γεύση στο πρωτάθλημα. Εμείς επικεντρωνόμαστε στη δική μας ομάδα και αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Έχει μια ομάδα με υψηλό μπάτζετ, πολύ καλούς παίκτες και ένα πολύ καλό σύνολο».

Ο Στέφανος Δέδας, που έχει αναλάβει την καθοδήγηση της ΑΕΚ, αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει για την ομάδα στο νέο γήπεδο: «Μετά από 11 χρόνια επιστρέφω στην Ελλάδα. Για μένα είναι πολύ μεγάλη χαρά να αναλάβω μία τέτοια πρόκληση όπως είναι να είσαι προπονητής στην ΑΕΚ.

Αυτή χρονιά είναι μεταβατική, με την έννοια ότι η ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν όσον αφορά το ρόστερ, αλλά θέλουμε στο νέο μας γήπεδο να παρουσιάσουμε κάτι καλό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης