Basket Talk

Δέσμευση Λιόλιου για αλλαγές στη διαιτησία στην 1η ιστορική παρουσία προέδρου της ΕΟΚ σε εκδήλωση ΕΣΑΚΕ!

Δέσμευση Λιόλιου για αλλαγές στη διαιτησία στην 1η ιστορική παρουσία προέδρου της ΕΟΚ σε εκδήλωση ΕΣΑΚΕ!
 Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Λιόλιου, του Λευτέρη Αυγενάκη και Ανδρέα Γλυνιαδάκη, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου Πρωταθλήματος της Basket League από τον ΕΣΑΚΕ
Σχετικά Άρθρα

Η παρουσίαση της 30ης έκδοσης της Α1 κατηγορίας του εγχώριου Πρωταθλήματος, λαμβάνει… ιστορική χροιά. Πρόκειται για την πρώτη φορά που εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ έγινε παρουσία ανθρώπων της ΕΟΚ, και δει του νέου Προέδρου, Βαγγέλη Λιόλιου γεγονός που σηματοδοτεί και την αλλαγή «πλεύσης» από την θητεία του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Ο κ. Λιόλιος στεκόμενος στο βήμα της αίθουσας της εκδήλωσης για το νέο Πρωτάθλημα, έστειλε μήνυμα ενότητας και δήλωσε: «Είναι πολύ περίεργο να έρχομαι και να μιλάω εδώ σε εσάς. Τα προηγούμενα χρόνια καθόμουν πιο πίσω, είμαι ένας από εσάς. Είμαι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε με την ομάδα του πολύ χαμηλά. Πλέον έχω τη χαρά, την τιμή και την ευθύνη να ηγούμαι της ΕΟΚ. Από την 1η στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα η χαρά κράτησε 10', μετά μπήκε μέσα η ευθύνη.

Διαδεχθήκαμε έναν άνθρωπο που του οφείλουμε πολλά στο ελληνικό μπάσκετ, τον κύριο Βασιλακόπουλο. Εξαιτίας του ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ, δεν πρέπει να το ξεχάσουμε. Τα τελευταία χρόνια μείναμε πίσω. Την τελευταία περίοδο υπήρξε μια ανωμαλία ουσιαστική στη διοίκηση, μια μαύρη σελίδα…

Δεν θα κάνω πίσω! Το μπάσκετ δεν χωρίζεται σε δικό μας και δικό σας, ούτε σε χρώματα. Το μπάσκετ είναι ενιαίο. Όλοι μαζί θα πάμε στην επόμενη σελίδα. Οι σχέσεις ΕΟΚ - ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχουν είναι ισότιμες. Οι πόρτες μας θα είναι σε ευθεία γραμμή για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.»

Αναφερόμενος, μάλιστα στο φλέγον θέμα της διαιτησίας, επισήμανε τα εξής: «Θα το δείτε με τις ενέργειές μου στην πράξη πολύ άμεσα. Με ενωτικές και ουσιαστικές ενέργειες.Όλοι φωνάζαμε και φωνάζατε και φωνάζουν για τη διαιτησία. Θα δείτε στην πράξη ότι μπορεί να λυθεί και θα λυθεί. Θέλω να κριθώ αυστηρά γι' αυτό το θέμα, αλλά δίκαια. 

Ενώ ο λόγος του ολοκληρώθηκε λέγοντας: «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, είμαι περήφανος για την ΕΟΚ. Είμαι περήφανος που βγήκα στους δρόμους με την Εθνική όπως όλοι σας. Αυτό δεν θα μου το πάρει ποτέ κανείς».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παίρνοντας το λόγο θέλησε να ξεκαθαρίσει αρχικά, πως από αύριο Τρίτη (21/09) αναμένεται να διαφοροποιηθούν οι ποινές που θα επιβάλλονται στις ομάδες.

Από εκεί και πέρα, παρουσιάστηκε να εκθειάζει την παρουσία των προέδρων ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ μιλώντας χαρακτηριστικά για «μπασκετική κυριαρχία δύο Βαγγέληδων», ενώ τόνισε πως «υπάρχουν νέα πρόσωπα στην ΕΟΚ με πρωτοποριακές ιδέες, που αφήνουν πίσω τους τη διοικητική ανωμαλία των τελευταίων μηνών»!

Ωστόσο, πυρά προς τη διοίκηση Βασιλακόπουλου είχε και ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων, στάθηκε στα άλυτα προβλήματα που άφησε εκείνη με αποτέλεσμα να βρίσκονται αυτή τη στιγμή 200 αθλητές στην Α2 χωρίς ασφάλιση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης