Basket Talk

NBA: Τα 5 στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τις χθεσινές αναμετρήσεις

NBA: Τα 5 στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τις χθεσινές αναμετρήσεις

Τα σημαντικότερα συμπεράσματα της τρίτης μέρας των playoffs του NBA.

Πλούσιο ήταν το χθεσινό θέαμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τους δύο γηπεδούχους να σημειώνουν ισάριθμες νίκες. Συγκεκριμένα, οι Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο (31 πόντοι, 13 ριμπάουντ) ισοπέδωσαν τους Miami Heat με 132-98, κάνοντας το 2-0 στη σειρά. Παράλληλα, οι Denver Nuggets, καθοδηγούμενοι από τον Nikola Jokic, έκαμψαν την αντίσταση του Damian Lillard και των Portland Trail Blazers κερδίζοντας με 128-109 και ισοφαρίζοντας σε 1-1 τις μεταξύ τους νίκες.

Το «BN Sports» παρακολούθησε τις αναμετρήσεις της τρίτης ημέρας της postseason και σας παρουσιάζει τα 5 σημαντικότερα στοιχεία που προέκυψαν:

 

1. Τα τρίποντα λύνουν τα χέρια του Mike Budenholzer

giannis-bucks-win-game-2-heat.jpg

 

Κάθε ομάδα γίνεται καλύτερη όταν ευστοχεί διαρκώς από τη ζώνη του τρίποντου και οι Bucks δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Δεν είναι μόνο το πλεόνασμα στο σκοράρισμα, ούτε καν το spacing που απελευθερώνει τον Αντετοκούνμπο, είναι και η δυνατότητα που έχει ο coach «Bud» να παίξει πιο ενεργά με τον Lopez ως πραγματικό ψηλό. Το δίδυμο Γιάννης – Lopez υπερίσχυσε κόντρα σε κάθε παίκτη του Erik Spoelstra. Το Miami έχανε, είτε σε δύναμη, όταν είχε χαμηλό σχήμα με Adebayo και Ariza, είτε σε ταχύτητα, όταν παρατάσσονταν με Dedmon και Adebayo. Τα τρίποντα ήταν από την αρχή εύστοχα, οι Bucks δεν αναγκάστηκαν να παίξουν με τον Γιάννη στο «5» για να έχουν έναν παραπάνω δημιουργό/σουτέρ στην περιφέρεια και τα «Ελάφια» με δύο μεγάλα κορμιά κυριάρχησαν και στη ρακέτα μαζεύοντας 61 ριμπάουντ (!) έναντι μόλις 36.

 

2. Ο Jrue Holiday είναι ο παίκτης κλειδί

237afb1c-f701-418f-a096-e2d26ad5442a_0.jpg

Σε μια βραδιά που ο Γιάννης είχε double-double, οι Forbes και Connaughton ήρθαν ορεξάτοι από τον πάγκο με 6 και 5 τρίποντα αντίστοιχα, ο Holiday ήταν αυτός που είχε το μεγαλύτερο δείκτη στο +/- με 37 μονάδες αξιολόγησης. Με γεμάτη στατιστική παρουσία (11 πόντοι, 15 ασίστ, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), στην πρώτη του postseason με τους Bucks, ο 30χρονος guard δείχνει ιδανικό fit για την ομάδα από το Wisconsin, συνδυάζοντας αρμονικά αμυντική ικανότητα και έφεση στη δημιουργία.

 

3. Οι Heat απέχουν αισθητά από την ομάδα του 2020 που έφτασε στους τελικούς

116_Pistons_at_Heat_DS.jpg

 

Το Miami βρίσκεται πίσω στη σειρά με 2 ήττες κόντρα στο Milwaukee, κάτι που δεν θα ήταν πρόβλημα υπό άλλες συνθήκες. Οι Heat του 2021 δεν βγάζουν την αυταπάρνηση που συνηθίζουν και το συνολικό under perform οριοθετεί αισθητά τις δυνατότητες τους. Σε σχέση με πέρυσι, δεν υπάρχει στο ρόστερ το πολυεργαλείο Jae Crowder και ο Victor Oladipo που ήρθε για να δώσει το κάτι παραπάνω, είναι εδώ και καιρό εκτός πλάνων λόγω τραυματισμού. Επιπλέον, ο Butler δεν δείχνει σε καμία περίπτωση τα ηγετικά προσόντα που διαθέτει, ο Adebayo είναι μέτριος, ο Dragic αδυνατεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά να εμφανίσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και ο Tyler Herro δεν μπορεί καν να πλησιάσει τον θρασύ 20χρονο που μας σύσησε στα περσινά playoffs.

 

4. Ο Jokic οργιάζει χωρίς να είναι… Jokic

jokic-mostro-condicion-candidato-mvp.jpg

 

Ο Σέρβος center είναι ίσως ο καλύτερος playmaker ρακέτας που είδε ποτέ το μπάσκετ. Ωστόσο, στις τελευταίες αναμετρήσεις, ο superstar του Denver δείχνει να κυριαρχεί δίχως να εμφανίζει αυτή την αγάπη για δημιουργία που τον χαρακτηρίζει. Χθες σημείωσε 5 τελικές πάσες και για 11η φορά στις τελευταίες 13 αναμετρήσεις δεν ξεπέρασε τον μέσο όρο του σε ασίστ (8.3). Είναι φανερό ότι ο Jokic, λόγω και της απουσίας του Jamal Murray, έχει ρίξει περισσότερο το βάρος στο σκοράριμα αφού ήδη στα playoffs επιχειρεί 5.5 προσπάθειες παραπάνω συγκριτικά με τη regular season.

 

5. O Campazzo μαθαίνει από πρώτο χέρι τι εστί NBA

web-210516-damian-lillard-facundo-campazzo.jpg

 

Ο βραχύσωμος Αργεντινός guard ξεχώριζε στα παρκέ της Ευρώπης για τις μαγικές του πάσες αλλά και την ασύλληπτη ικανότητα του στην άμυνα. Με οδηγό τη... λατινοαμερικάνικη τρέλα ο «Facu» κλείδωνε πάνω στον αντίπαλο του χωρίς να του επιτρέπει να πάρει ανάσα. Όμως, τα πράγματα στο NBA είναι διαφορετικά, ειδικά όταν σου αναθέτουν να μαρκάρεις τον Damian Lillard. O Campazzo έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, έτρεχε διαρκώς δημιουργώντας -σχετικά- κακές συνθήκες επίθεσης για τον προσωπικό του αντίπαλο. Ωστόσο, παίκτες σαν τον «Dame» δεν περιορίζονται ακόμα και πρέπει να σουτάρουν με κακή ισορροπία ή από τα 10 μέτρα, εξού και οι 42 ολόκληροι πόντοι με 11/24 σουτ. Ο παίχτης των Nuggets πήρε για άλλη μια φορά… άριστα στην προσπάθεια, αλλά στην Αμερική πολλές φορές το ταλέντο είναι τέτοιο που ξεπερνά τα όρια της λογικής.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης