Basket Talk

NBA: Τα 5 στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τις αναμετρήσεις της Τρίτης (25/5)

NBA: Τα 5 στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τις αναμετρήσεις της Τρίτης (25/5)

Τα σημαντικότερα συμπεράσματα της τέταρτης μέρας των playoffs του NBA.

Γεμάτη δράση ήταν η χθεσινή βραδιά στο NBA με τη διεξαγωγή τριών αναμετρήσεων στο πλαίσιο του πρώτου γύρου της posteason. Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψαν το πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής οι Brooklyn Nets που νίκησαν με 130 – 108 τους Boston Celtics, κάνοντας το 2-0 στη σειρά. Οι Lakers, με μπροστάρη τον Davis, ισοφάρισαν σε 1-1 τους Suns αφού επικράτησαν με 109-102. Τέλος, με προβάδισμα δύο εκτός έδρας νικών θα επιστρέψουν στο Dallas οι Mavericks αφού κέρδισαν ξανά τους Clippers μέσα στο Los Angeles με 127 – 121.

Το «BN Sports» παρακολούθησε τις αναμετρήσεις της τέταρτης ημέρας της postseason και σας παρουσιάζει τα 5 σημαντικότερα στοιχεία που προέκυψαν:

1. Οι Celtics δείχνουν πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους Nets

1319714547.0.jpg

 Η περιπετειώδης χρονιά των Κελτών φαίνεται πως θα λήξει σύντομα. Ο Tatum ήταν πάλι άστοχος (3/12 σουτ), ο Walker ξανά μέτριος και σε συνδυασμό με την απουσία του Brown, προκύπτει ένα τεράστιο ποιοτικό έλλειμμα μεταξύ των δύο ομάδων. Εξαιρώντας τα τρίποντα των Fournier (4/5) και Smart (5/8), η Βοστώνη σούταρε με το τραγικό 14% (3/21) πίσω από τα 7.25 μέτρα, όντας ανήμπορη να βρει συνεπές σκοράρισμα από την περιφέρεια. Ταυτόχρονα, το ρόστερ δεν διαθέτει και κάποιον υψηλού επιπέδου center για να μπορέσει να κυριαρχήσει στη ρακέτα, που είναι -ενδεχομένως- και η μοναδική αδυναμία των Nets. Η εικόνα των Celtics και η ανωτερότητα του Μπρούκλιν επιβεβαιώνουν όσους υποστήριζαν πως στη σειρά υπάρχει αδιαμφισβήτητο φαβορί.

2. Ο Harris πρέπει να πάρει την αναγνώριση που του αξίζει

a739c430b1cd81212cd7efcc68a605cf.jpg

Με συμπαίκτες τους Durant, Harden και Irving, είναι λογικό το όνομα του να μην μπορεί να βρει την ανάλογη διασημότητα. Κι όμως, o Joe Harris αξίζει ειδική αναφορά. Αρχικά πρόκειται για έναν εξαιρετικό σουτέρ, ίσως και τον καλύτερο αυτή τη στιγμή στα playoff, κάτι που απέδειξε και χθες με το εκκωφαντικό 70% στα τρίποντα (7/10). Κάθε ένας από την Big Three των Nets είναι ασταμάτητος στο ένας με έναν και πολλές φορές οι αντίπαλες άμυνες χρησιμοποιούν παραπάνω παίκτη στο μαρκάρισμα. Τότε κάνει την εμφάνιση του ο Harris, που με το -άρτιο τεχνικά- σουτ του τιμωρεί τους αντιπάλους του όντας ο αποδέκτης της έξτρα πάσας. Η αύρα ενός τόσο χαρισματικού σουτέρ δίπλα σε τόσο ταλαντούχους παίκτες δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στο Μπρούκλιν και διευκολύνει αφάνταστα το αγωνιστικό πλάνο του Steve Nash.

3. O Vogel έδωσε στον Davis το χώρο που έψαχνε για να μεγαλουργήσει

1181779982.jpg.5.jpg

Ο Antony Davis μετά από καιρό πραγματοποίησε μια εμφάνιση ισάξια του επιπέδου του αριθμώντας 34 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Βέβαια, το χθεσινό του ξέσπασμα δεν ήταν τυχαίο, αφού ο προπονητής του, Frank Vogel, παρέταξε ενα σχήμα που απεγκλώβισε τον απόφοιτο του Kentucky. O Drummond, όταν αγωνίζεται δίπλα στον «Φρύδια» τον αναγκάζει με τον… ξύλινο τρόπο παιχνιδιού του να βγαίνει μόνιμα προς τα έξω αφού δεν υπάρχει χώρος στη ρακέτα. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όταν στο «5» βρίσκεται ο πολύ πιο φινετσάτος Marc Gasol. Ο Ισπανός έπαιξε χθες για 20 λεπτά (δεν είχε αγωνιστεί καθόλου στο Game 1) και με την ικανότητα του να τραβιέται αυτός εκτός του ζωγραφιστού, έδωσε το χώρο στον Davis να ξεδιπλώσει όλο το εύρος του ταλέντου του. Παράλληλα, ο 28χρονος ψηλός, πήρε χθες και περισσότερο χρόνο στη θέση του center, που έχει αποδειχτεί ότι λειτουργεί καλύτερα για τον ίδιο και τους Lakers.

4. Οι Suns υποφέρουν στο crunch time δίχως τον Cp3

USATSI_16012119-1-scaled-e1621971801505-1200x675-1.jpg

 

O Chris Paul για άλλη μια χρονιά ταλαιπωρείται από τραυματισμούς στο χειρότερο δυνατό timing οριοθετώντας το χρόνο συμμετοχής του στην postseason. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την επιρροή που έχει στο παρκέ, ιδικά όταν η μπάλα… καίει. Οι Suns διεκδικούσαν επί ίσοις όροις το Game 2 της σειράς, όμως στην κρίσιμη στιγμή, δεν είχαν το καθαρό μυαλό τους ηγέτη τους κάνοντας τραγικές επιλογές στην επίθεση. Στα τελευταία 3:40, το Φοίνιξ έκανε 2 λάθη, δεν πέτυχε ούτε ένα καλάθι εντός πεδιάς -αφού σκόραρε μόνο από βολές- και το 93-92 έγινε 109-102.

5. O Hardaway είναι ο X - factor της σειράς Mavericks – Clippers

a5cc447fcf71efe9c8efcff85d90a625_crop_exact.jpg

Το Ντάλας έχει σοκάρει το Λος Άντζελες με δύο διαδοχικά «διπλά» και προηγείται πλέον 2-0 στη ρεβάνς της περσινής αναμέτρησης του πρώτου γύρου. Μπορεί ο Doncic να μαγεύει κάθε βράδυ (39 πόντους) και ο Porzingis να δίνει σημαντικές λύσεις τώρα που είναι υγιής, αλλά η ειδοποιός διαφορά της σειράς είναι ο Tim Hardaway Jr. Όπως και στο Game 1, o Καλιφορνέζος guard/forward ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του (28 πόντους χθες) πετυχαίνοντας και το καθοριστικό τρίποντο (123-116) ένα λεπτό πριν το τέλος για να σταματήσει τις όποιες ελπίδες για ανατροπή είχαν οι Clippers. Ο Hardaway έχει βάλει με κεφαλαία γράμματα το όνομα του δίπλα στους Luka και Kristaps, ενώ την ίδια στιγμή, το δίπολο των Leonard – George, που σκόραρε 69 πόντους, αναζητά ακόμα τον παίκτη που θα συνθέσει μαζί του μια περιστασιακή Big Three.


Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης