Basket Talk

NBA: Τα 5 στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τις αναμετρήσεις της Τετάρτης (26/5)

NBA: Τα 5 στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τις αναμετρήσεις της Τετάρτης (26/5)

Τα σημαντικότερα συμπεράσματα της πέμπτης μέρας των playoffs του NBA.

 
Μεγάλη ήταν και η χθεσινή βραδιά στο NBA που μας χάρισε μοναδικές στιγμές, αγωνιστικές και μη. Οι τρεις γηπεδούχοι υπερασπίστηκαν την έδρα τους, με τους 76ers να κατατροπώνουν εύκολα τους Wizards (120-95) κάνοντας το 2-0 στη σειρά, τους Knicks να ισοφαρίζουν σε 1-1 μετά από ένα επεισοδιακό ματς όπου επικράτησαν με 101-92 των Hawks και τους Jazz να παίρνουν την πρώτη τους νίκη στα playoffs, κερδίζοντας τους Grizzlies με 141-129.
 
Το «BN Sports» παρακολούθησε τις αναμετρήσεις της πέμπτης ημέρας της postseason και σας παρουσιάζει τα 5 σημαντικότερα στοιχεία που προέκυψαν:
 
1. Το… my way των Knicks
 usa_today_16153973.0.jpg
 
Οι Hawks έδειχναν ικανοί για το δεύτερο διαδοχικό break, προηγούμενοι με 13 πόντους στο ημίχρονο (55-44). Οι Knicks ήταν με την πλάτη στον τοίχο και τότε ενεργοποιήθηκε το ένστικτο επιβίωσης τους. Η ομάδα του «Thibs» έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα και με όπλο την ασφυκτική της άμυνα επέστρεψε στο ματς. Στα τελευταία 24 λεπτά η Νέα Υόρκη δέχτηκε μόλις 35 πόντους, σκόραρε 57 καθοδηγούμενη από τον «D-Rose» και πήρε τη νίκη με 101-92, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1
 
2. Η κόντρα του Trae Young με το Madison Square Garden έχει ξεπεράσει τη λογική
 traeyoungknicksfans-052621.jpg
 
Είναι σύνηθες φαινόμενο οι φίλαθλοι ενός οργανισμού σαν τους Knicks, που έχουν να μπουν στα playoffs από το 2013, να εκστασιάζονται όταν βλέπουν την ομάδα τους. Ωστόσο, το MSG έχει ανοίξει μια αδικαιολόγητη… βεντέτα με τον ηγέτη των Hawks, Trae Young. Στο Game 1, όλο το γήπεδο τον έβριζε εν χορώ μέχρι να απαντήσει κι αυτός με τη σειρά του πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι για τους φιλοξενούμενους. Χθες, οι Νεοϋορκέζοι έβριζαν ξανά στον Trae, όμως, τα πράγματα ξέφυγαν με έναν οπαδό των Knicks να τον φτύνει εν ώρα αγώνα και εν μέσω πανδημίας.  
 
 
3. Με 2/22 τρίποντα δεν μπορείς να ελπίζεις
 ben-brad.jpg
 
Το έργο των Wizards κόντρα στο πρώτο seed της Ανατολής, ήταν από την αρχή δύσκολο αφού κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια πολύ πιο «γεμάτη» ομάδα που στελεχώθηκε με στόχο το πρωτάθλημα. Οι «Μάγοι» δεν μπόρεσαν χθες να δείξουν ανταγωνιστικό πρόσωπο κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό αν δει κανείς το ποσοστό τους στο τρίποντο. Το 9.1% (2-22) στο σημαντικότερο -αξιακά- σουτ του Μπάσκετ δεν σου επιτρέπει να ονειρεύεσαι. Το παράδοξο είναι ότι οι παίκτες με τις περισσότερες άστοχες προσπάθειες είναι δύο, εν γένει, ικανότατοι σουτέρ, ο Bradley Beal (1/6) και ο Davis Bertans (0/4).
 
4. H επιστροφή του Mitchell επαναφέρει στους Jazz τον τίτλο του φαβορί
 d2777680-beb3-11eb-abfe-7908d1d44158.jpg
 
O «Spider» ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε στον αστράγαλο και αγωνίστηκε κανονικά στο Game 2 της σειράς Jazz – Grizzlies, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων. Ο Donovan Mitchell ήταν ο πρώτος σκόρερ της Γιούτα με 25 πόντους και 5 τρίποντα, όμως η πραγματική του συνεισφορά ήταν η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του συνόλου του Quin Snyder. Χωρίς αυτόν, δεν υπάρχει παίκτης στο ρόστερ που να ειδικεύεται σε συνθήκες ένας εναντίον ενός, οι Jazz γίνονται προβλέψιμοι και πιο αργοί στην επίθεση, κάτι που πλήρωσαν στο πρώτο παιχνίδι. Η ικανότητα στο slashing και στο shot creating του Mitchell τους προσφέρει τα στοιχεία που είδαμε στην κανονική διάρκεια δίνοντας τους την πρώτη θέση της Δύσης
 
 
5. O Morant ακολουθεί τα χνάρια των κορυφαίων σκόρερ του σήμερα
donovan-mitchell-ja-morant-getty-052721-ftrjpg_49ld084998rx1lutqic4rb8oo.jpg
 
Ο Ja Morant έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να φύγουν οι Grizzlies με το «διπλό» από το Vivint Arena βομβαρδίζοντας το καλάθι των Jazz με 47 πόντους. Βέβαια, οι 15 από αυτούς ήταν από τη γραμμή των βολών (15/20), κάτι που δείχνει ότι ο 21χρονος star του Memphis έχει προσαρμόσει πλήρως το παιχνίδι του γύρω από τις σημερινές συνθήκες που ισχύουν στο NBA. Στην παρούσα εποχή, η εύκολη πρόσβαση στις βολές είναι ικανότητα και χαρακτηριστικό όλων των κορυφαίων σκόρερ της Λίγκας όπως ο James Harden, o Joel Embiid και ο Damian Lillard.
 
Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης