Basket Talk

NBA: Τα 5 στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τις αναμετρήσεις της Πέμπτης (27/5)

NBA: Τα 5 στοιχεία που ξεχωρίσαμε από τις αναμετρήσεις της Πέμπτης (27/5)
Τα σημαντικότερα συμπεράσματα της έκτης μέρας των playoffs του NBA.

Βραδιά ανατροπών ήταν η χθεσινή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς Lakers και Nuggets κέρδισαν για δεύτερη συνεχή φορά τους αντιπάλους τους κάνοντας το 2-1 στις σειρές τους. Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές επικράτησαν με 109-95 των Suns και η παρέα του Jokic πέρασε από την έδρα των Trail Blazers με σκόρ 120-115. Ο… περίπατος των Bucks συνεχίζεται, αφού η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο συνέτριψε ξανά τους Heat (113-84) κάνοντας το 3-0.


Το «BN Sports» παρακολούθησε τις αναμετρήσεις της έκτης ημέρας της postseason και σας παρουσιάζει τα 5 σημαντικότερα στοιχεία που προέκυψαν:

1. Το inside game των Lakers καθορίζει τη σειρά

800_1_1.jpeg



Σε μια βραδιά που οι «Λιμνάνθρωποι» δεν τα πήγαιναν καλά από τη ζώνη του τριπόντου (25%, 7/28), θα μπορούσε κάποιος να χρήσει φαβορί της αναμέτρησης την ομάδα από το Φοίνιξ. Λάθος! Η υπεροπλία που έχει το L.A. στους ψηλούς είναι εμφανής και δίνει πολλές επιλογές Frank Vogel. Ο Davis ήταν και πάλι μαγικός με 34 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Drummond πάλεψε μαζεύοντας 11 «σκουπίδια», ακόμα και ο Gasol, που έπαιξε μόλις 17 λεπτά, ήταν παραπάνω από… τίμιος. Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει μόνο ο Deandre Ayton που ακόμα και χθες που ήταν καλός (22 πόντοι, 11 ριμπάουντ) δεν μπορεί να τα βάλει με όλους. Οι Lakers βρήκαν 16 παραπάνω κατοχές από τα ριμπάουντ (51-36), τις εκμεταλλεύτηκαν και έκαναν το 2-1.

 

2. Άλλο ένα τεράστιο βράδυ του Holiday

1320419349.jpg


Το impact του Jrue Holiday στο Milwaukee είναι μοναδικό. Δεν είναι ο πιο θεαματικός παίκτης των «Ελαφιών». Δεν θα καρφώσει με μανία, δεν θα ευστοχήσει από τα 10 μέτρα. Θα κάνει, όμως, όλα τα υπόλοιπα. Για άλλη μια φορά η χθεσινή του παρουσία στο παρκέ μεταμόρφωνε τους Bucks. Ο Holiday διέλυσε και πάλι τη στατιστική με +41 μονάδες στο Plus/Minus, αριθμώντας 19 πόντους (σε μόλις 10 προσπάθειες), 12 τελικές πάσες και 3 ριμπάουντ.

 

3. O Austin Rivers δεν είναι… βύσμα του πατέρα του

i_3.jpg


Έχει ακούσει πολλά στην καριέρα του μόνο και μόνο επειδή είναι γιος του Doc Rivers. Μεσούσης της σεζόν προστέθηκε στο δυναμικό μιας ομάδας που κάνει contending και χθες έδειξε τους λόγους που τον επέλεξε το Denver. Με 21 πόντους (5/10 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Austin Rivers ήταν ο καλύτερος παίκτης των Nuggets μετά τον εξωπραγματικό Jokic, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στο break μέσα στο Moda Center.

4. Ο Kanter συνεχίζει να είναι τραγικός στην postseason

hi-res-3044956fde153e3093ca358a5763cbe0_crop_north.jpg


Ο Jokic έχει την ικανότητα να εκθέσει οποιοδήποτε ψηλό στο NBA, όμως, ακόμα και έτσι, τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόδοση του Enes Kanter. Ο Τούρκος σέντερ ήταν ξανά απογοητευτικός και η μοναδική προσφορά στα 6 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν ένα ριμπάουντ. Από τους 11,2 πόντους σε 24 λεπτά (regular season), έπεσε στους 2 πόντους ανά 13 λεπτά συμμετοχής στα playoff. Δεν φημίζεται για τις αμυντικές του επιδόσεις, οπότε με τόσο χαμηλή συγκομιδή στην επίθεση, αποτελεί στην παρούσα φάση τον χειρότερο παίκτη του Terry Stotts.


5. Ο Lillard δείχνει μόνος και αβοήθητος

Damian-Lillard-Blazers.jpg


Η σειρά Denver – Portland είναι ουσιαστικά μια άνιση μάχη μεταξύ Jokic και Lillard. Ο Σέρβος συνεχίζει να κινείται σε ρυθμούς MVP και στην postseaon έχει εκτινάξει την απόδοση του αριθμώντας 36 πόντους και 11,7 ριμπάουντ. Εφάμιλλή παρουσία έχει και ηγέτης των Trail Blazers που μετρά 37,7 πόντους και 9,3 ασίστ. Το προβάδισμα του Denver οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε βράδυ μπορεί να προσθέτει δίπλα στον Jokic και άλλους πρωταγωνιστές. Από την άλλη, ο μοναδικός συνοδοιπόρος του «Dame» είναι ο CJ McCollum που δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τον κομβικό ρόλο που απαιτούν οι συνθήκες.

 

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης