Basket Talk

NBA: Βρισιές, ποπ κορν και φτύσιμο συνόδευσαν την επιστροφή των φιλάθλων!

NBA: Βρισιές, ποπ κορν και φτύσιμο συνόδευσαν την επιστροφή των φιλάθλων!

Η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα υποτίθεται ότι είναι μια ευχάριστη στιγμή, ειδικά από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα πλέι οφ στο ΝΒΑ, αλλά σαφώς ορισμένοι οπαδοί έχουν ξεχάσει πώς πρέπει να φέρονται.

Σχετικά Άρθρα

Τρεις ομάδες του ΝΒΑ απαγόρευσαν επ’ αόριστόν την είσοδο στο γήπεδο σε οπαδούς τους μετά από περιστατικά στα οποία οι παρευρισκόμενοι παρουσίασαν απείθαρχη και ασεβή συμπεριφορά προς τους παίκτες την περασμένη Τετάρτη.

«Η επιστροφή των οπαδών του NBA στις αρένες έφερε μεγάλο ενθουσιασμό και ενέργεια στην αρχή των πλέι οφ, αλλά είναι απαραίτητο να δείξουμε όλοι τον απαιτούμενο σεβασμό στους παίκτες, τους αξιωματούχους και τους συνοπαδούς μας», ανέφερε η ομοσπονδία του NBA σε δήλωση της συμπληρώνοντας: «Θα ενισχυθεί ο κώδικας συμπεριφοράς των οπαδών προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ασφαλές και σεβαστό περιβάλλον για όλους τους εμπλεκόμενους».

Η Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ με δήλωση της αναφέρει ότι «κανένας αληθινός θαυμαστής» δεν επιδιώκει να βλάψει τους παίκτες ή να παραβιάσει τον προσωπικό τους χώρο.

«Σεβαστείτε τους παίκτες μας. Σεβαστείτε το παιχνίδι μας», ανέφερε το NBA.

Τα περιστατικά που στιγμάτισαν τους 2ους αγώνες στη σειρά των πλέι οφ

1) Οπαδός πετάει ποπ κορν στον Ράσελ Γουέστμπρουκ

Ο γκαρντ των Ουάσινγκτον Γούιζαρντς, Ράσελ Γουέστμπρουκ, γύρισε τον αστράγαλό του κατά τη διάρκεια της 4ης περιόδου του 2ου παιχνιδιού της σειράς Γούιζαρντς και Φιλαδέλφεια 76ερς. Ενώ προχωρούσε προς τα αποδυτήρια του Wells Fargo Center στη Φιλαδέλφεια, η κάμερα έπιασε έναν οπαδό να ρίχνει ποπ κορν στον Γουέστμπρουκ εξοργίζοντας τον γκαρντ των φιλοξενούμενων. Οι άνθρωποι της ομάδας πρόλαβαν και τον κράτησαν λίγο πριν πηδήξει στην κερκίδα και τα πράγματα πάρουν χειρότερη τροπή.

«Είμαι όλα για τους οπαδούς, να απολαμβάνουν το παιχνίδι και να διασκεδάζουν. Είναι μέρος των σπορ. Το καταλαβαίνω. Αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ξεπερνούν τα όρια», δήλωσε ο Γουέστμπρουκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης μετά το παιχνίδι.

Οι 76ερς με δήλωση τους την Πέμπτη ανέφεραν ότι διεξήγαγαν έρευνα για το περιστατικό και ανακάλυψαν ότι ο οπαδός ήταν κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας για τη σεζόν 2020-2021, αλλά πλέον του απαγορεύτηκε επ’ αόριστόν η είσοδος από όλες τις εκδηλώσεις στο Wells Fargo Center.

«Ζητούμε συγγνώμη από τον Ράσελ Γουέστμπρουκ και τους Ουάσιγκτον Γούιζαρντς για αυτήν την απαράδεκτη και ασεβή συμπεριφορά. Δεν υπάρχει θέση για τέτοιες συμπεριφορές στο άθλημα ή την αρένα μας», ανέφερε η ανακοίνωση της ομάδας.

Η Βάλερι Καμίλλο, πρόεδρος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για το Wells Fargo Center, δημοσίευσε επίσης μια δήλωση που ανέφερε ότι η συμπεριφορά του οπαδού ήταν «χωρίς τάξη» και «απαράδεκτη». «Είμαστε περήφανοι που έχουμε τους πιο παθιασμένους θαυμαστές στη χώρα και το καλύτερο πλεονέκτημα στο σπίτι-γήπεδο και στο σπίτι-πάγο, αλλά αυτός ο τύπος συμπεριφοράς δεν έχει θέση στην αρένα μας», ανέφερε η δήλωση της Καμίλλο.

Την στήριξη του στον Γουέστμπρουκ, εξέφρασε και ο σούπερ σταρ Λεμπρόν Τζέιμς γράφοντας στο Twitter ότι οι παίκτες θα ήθελαν να μάθουν ποιος έριξε το ποπ κορν και συμπεριέλαβε το hashtag #ProtectOurPlayers.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που οπαδοί δεν σέβονται τον Γουέστμπρουκ. Το 2019 ένας οπαδός κατηγορήθηκε ότι φώναζε φυλετικά ακατάλληλα σχόλια στον γκαρντ, ενώ το 2018 ο ίδιος έσπρωξε έναν θαυμαστή που πλησίασε απειλητικά πολύ κοντά του.

2) Οπαδός φτύνει τον Τρέι Γιανγκ

Οι Νιου Γιορκ Νικς επιβεβαίωσαν την Πέμπτη ότι ένας οπαδός έφτυσε τον γκαρντ της Ατλάντα Χοκς, Τρέι Γιάνγκ, κατά τη διάρκεια του 2ου παιχνιδιού της σειράς των πλέι-οφ.

Οι Νικς επιβεβαίωσαν τις ενέργειες του οπαδού και απαγόρευσαν επ’ αόριστόν την είσοδο του στο Madison Square Garden. «Ζητούμε συγνώμη από την Τρέι και ολόκληρη την ομάδα της Ατλάντα Χοκς για τη συμπεριφορά αυτού του οπαδού. Ήταν εντελώς απαράδεκτο και δεν θα γίνει ανεκτό στο χώρο μας. Έχουμε μεταβιβάσει τις απαραίτητες πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές», ανέφερε η δήλωση της ομάδας.

Ο Γιανγκ δήλωσε πριν από το παιχνίδι της Παρασκευής ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις βρισιές των οπαδών. «Το φτύσιμο και τέτοια πράγματα, είναι απαράδεκτα σε οποιαδήποτε αρένα και σε οποιοδήποτε περιβάλλον», δήλωσε στην εκπομπή ESPN πριν από το 3ο παιχνίδι στην Ατλάντα. «Αυτό είναι αηδιαστικό, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε όπως και εγώ, πλέον εστιάζω απλώς σε αυτήν την ομάδα».

Ο πατέρας του Γιανγκ, Ρέι, εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του την Πέμπτη για το περιστατικό που συνέβη τόσο στον γιο του όσο και το περιστατικό του Γουέστμπρουκ. «Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο. Μπορώ να διαχειριστώ όλες τις “ψαλμωδίες” για τον γιο μου, είναι μέσα στο πακέτο. Αλλά αυτό πρέπει να λάβει ένα τέλος».

3) Οπαδοί αποβλήθηκαν από τον αγώνα των Γιούτα Τζαζ

Το προσωπικό ασφαλείας απομάκρυνε τρεις οπαδούς την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του 2ου παιχνιδιού της σειράς πλέι-οφ μεταξύ των Γιούτα Τζαζ και Μέμφις Γκρίζλις στο Salt Lake City, σύμφωνα με την ομάδα των Τζαζ. Στη συνέχεια σ’ αυτούς τους τρεις οπαδούς απαγορεύτηκε επ’ αόριστόν η είσοδος στο γήπεδο, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γηπεδούχοι.

Ο πατέρας του Τζα Μοράντ, γκαρντ των Γκρίζλις, Τι Μοράντ, περιέγραψε στο ESPN τρία περιστατικά που συνέβησαν στον εαυτό του και στη σύζυγό του, Τζέιμι Μοράντ. Ο Μοράντ είπε αρχικά ότι η σύζυγος του δέχτηκε ένα απρεπές σεξουαλικό σχόλιο, ενώ ένας άλλος οπαδός του είπε: «Θα ρίξω μια πεντάρα στην πλάτη σου και θα σε παρακολουθώ να χορεύεις, αγόρι». Ένας τρίτος οπαδός στράφηκε προς την Τζέιμι Μοράντ και της είπε: «Shut the f --- up, b ---- ».

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας αποκάλυψε στο CNN ότι οι οπαδοί απομακρύνθηκαν και απαγορεύτηκε η είσοδος τους λόγω της κακής και ενοχλητικής τους συμπεριφοράς, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα των ατόμων και τις πράξεις τους, επικαλούμενος το απόρρητο.

Δεν είναι σαφές λοιπόν εάν οι οπαδοί που αναφέρει ο Τι Μοράντ είναι οι ίδιοι που αποβλήθηκαν από τους Τζαζ ή αν υπάρχουν περισσότεροι ανεγκέφαλοι στις εξέδρες. «Το Γιούτα Τζαζ έχει μηδενική ανοχή για προσβλητική ή ασεβή συμπεριφορά. Ζητούμε συγνώμη από όλους όσους επλήγησαν από αυτό το ατυχές περιστατικό και καταδικάζουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των οπαδών. Οι Γιούτα Τζαζ δεσμεύονται να διασφαλίσουν ένα ασφαλές και σεβαστό περιβάλλον».

Την ίδια στιγμή ο Τζα Μοράντ εξέφρασε στο Twitter την απογοήτευσή του λέγοντας ότι η οικογένειά του πρέπει να είναι σε θέση να ενθαρρύνει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του χωρίς να δέχονται υβριστικά σχόλια και ακατάλληλες συμπεριφορές.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς επαινεί το ΝΒΑ

Μετά τη νίκη των Λέικερς την Πέμπτη το βράδυ, ο Λεμπρόν Τζέιμς επαίνεσε το NBA και τις ομάδες για την προστασία των παικτών τους. «Το πείραγμα είναι υπέροχο. Δεν μας πειράζει. Θα ακούσουμε το γιουχάισμα. Το καταλαβαίνουμε αυτό. Μπορεί να δεχόμαστε και μερικές κατάρες από εδώ και από εκεί. Το καταλαβαίνουμε και αυτό. Στην πραγματικότητα, το λατρεύω. Είμαι πραγματικά εντάξει με αυτό. Αλλά υπάρχει μια γραμμή. Και νομίζω ότι όλοι έχουμε μεγαλώσει και γνωρίζουμε πότε την περνάμε».

Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης